Οι έξι Ξανθιώτες που οδηγούν τον Νέστο Χρυσούπολης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Μπορεί μετά τα αποτελέσματα της περασμένης Κυριακής το ξανθιώτικο ποδόσφαιρο να έχασε της όποιες ελπίδες υπήρχαν για την εκπροσώπηση του ποδοσφαίρου του νομού στην Γ’ Εθνική την νέα αγωνιστική περιόδου, αφού ο Ορφέας έχασε το «τρένο» της ανόδου μετά και την νέα ήττα από τον Μέγα Αλέξανδρο Ιάσμου, όμως το Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο σίγουρα θα έχει παρουσία την νέα χρονιά στην Γ’ Εθνική είτε ανέβει η ομάδα του Ιάσμου είτε ο Νέστος Χρυσούπολης.

Ιδιαίτερα η πρωταθλήτρια της ΕΠΣ Καβάλας που έχει στο ρόστερ αλλά και στον πάγκο της δυναμική παρουσία Ξανθιώτικου στοιχείου, όπως αποκαλύπτει και η φωτογραφία του ThrakiSportS. Η αρχή γίνεται από την άκρη του πάγκου της ομάδας  της Χρυσούπολης με τον Θάνο Χατζηαθανασίου να κοουτσάρει την ομάδα του Νέστου και να την οδηγεί μια ανάσα από την άνοδο στην Γ’ Εθνική, αλλά όπως μπορείτε να δείτε και στην φωτογραφία όχι απλά στο ρόστερ αλλά μάλιστα στην ενδεκάδα του Νέστου αγωνίζονται 5 Ξανθιωτάκια που τα πηγαίνουν περίφημα.!!!

Ο λόγος για τους Κιοσέ Τζοσκούν που με την ταχύτητα του δίνει ώθηση στην επιθετική γραμμή του Νέστου, παρέα με τον έτερο Ξανθιώτη Ντενίζ Σερίφ  που συνθέτουν μαζί με τον Σαλαπάτα την επιθετική τριπλέτα. Το παιχνίδι του Νέστου περνά από τα πόδια του Τάσου Δεσύλα που με την δεδομένη του τεχνική και ποιότητα του ως ποδοσφαιριστής, είναι ο «εγκέφαλος» του παιχνιδιού του Νέστου. «Εγκεφαλικό» ρόλο στο παιχνίδι της ομάδας της Χρυσούπολης, στην άμυνα όμως, έχει ο κεντρικός αμυντικός της ομάδας Άγγελος Παυλακάκης. Τελευταίος της Ξανθιώτικης «παροικίας» του Νέστου ο αριστερός μπακ Αλέξης Μπουταγκίδης, που με την σταθερότητα του τόσο στα αμυντικά όσο και στα επιθετικά του καθήκοντα, δίνουν στον Θάνο Χατζηαθανασίου την δυνατότητα της αξιοπιστίας στην αριστερή του πλευρά.

Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι και στην ομάδα του Ιάσμου δεν λείπουν τα παιδιά με παρουσία στο Ξανθιώτικο ποδόσφαιρο όπως οι Ξενάκης, Χατζητολούσης, Χασιώτης και Προδρομίτης. Ο αγώνας Νέστου Χρυσούπολης – Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου θεωρητικά θα φέρει αντιμέτωπες στον τελικό για την άνοδο στην Γ’ Εθνική τις πρωταθλήτριες των ΕΠΣ Καβάλας και Ροδόπης, όμως και οι φίλαθλοι της Ξάνθης που είναι ανάμεσά τους δεν θα παρακολουθήσουν αδιάφοροι το σπουδαίο παιχνίδι…