Η Ορεστιάδα θα διεκδικήσει την άνοδό της στην Α1!!!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στο δημαρχείο της Ορεστιάδας η συνέντευξη Τύπου ενόψει του αγώνα μπαράζ της Εθνικής Ομάδας με το Βέλγιο, ωστόσο στο περιθώριό της συζητήθηκε το θέμα του υποβιβασμού του Ηρακλή και η ενδεχόμενη άνοδος του ΑΟΟ.

Το ζήτημα άνοιξε αυτόματα και την συζήτηση για το ποια ομάδα θα πάρει την θέση του στην επαγγελματική κατηγορία. ο πρόεδρος της Ορεστιάδας Βασίλης Γκιζάνης στο περιθώριο της συνέντευξης Τύπου για τον αγώνα Ελλάδα – Βέλγιο για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, ρωτήθηκε από εκπροσώπους του Τύπου για το τι θα κάνει η Ορεστιάδα σε περίπτωση που ανοίξει μία θέση στην επαγγελματική κατηγορία και απάντησε: «Η Ορεστιάδα θα διεδκικήσει αυτό που της αναλογεί. Δεν είμαστε αρνητικοί σε κανένα ενδεχόμενο».

Υπενθυμίζεται ότι η Ορεστιάδα είναι η πρώτη επιλαχούσα από την Α2 Ανδρών, καθώς συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου αλλά υστέρησε σε σχέση με Παναχαϊκή και ΑΕΚ που πήραν την άνοδο. Με τα νέα δεδομένα η ΕΣΑΠ θα πρέπει να καλύψει την θέση είτε με την πρώτη επιλαχούσα ομάδα που έχει τις προϋποθέσεις ή να κρατήσει στην κατηγορία τον Παναθηναϊκό εφόσον μετά την επικύρωση ο Ηρακλής λάβει την 12η θέση, ο Μίλων την 11η θέση και ο Παναθηναϊκός την 10η θέση.