Επεσε ο Ηρακλής, ελπίζει σε άνοδο η Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Δημήτρης Αρβανιτίδης

– Και ξαφνικά… Η Ορεστιάδα αρχίζει να ελπίζει ξανά σε συμμετοχή της στη Βόλει Λογκ της επόμενης περιόδου!!!

Η ιστορική ομάδα του Ηρακλή, πρωταθλήτρια πέρυσι, υποβιβάζεται στην Α2 μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ να απορρίψει την έφεσή του για μηδενισμό λόγω χρεών.

Ο Ηρακλής πλέον στρέφει όλες τις ελπίδες του στο Διοικητικό Εφετείο το οποίο θα αποφανθεί οριστικά στις 13 Ιουνίου, όμως θεωρείται πάρα πολύ μικρό το ενδεχόμενο να αλλάξει κάτι.

Στην επόμενη συνεδρίαση της η ΕΣΑΠ καλείται να επικυρώσει την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος, η οποία μετά την απόφαση του ΑΣΕΑΔ φέρνει τον «Γηραιό» στην τελευταία θέση.

Σε αυτήν την περίπτωση, δυο «πράσινοι» μπορούν να ελπίζουν πως θα είναι εκείνοι που θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία από τον Σεπτέμβριο. Αυτοί της Αθήνας, δηλαδή ο Παναθηναϊκός που στο γήπεδο έχασε την κατηγορία, αλλά και αυτοί του Έβρου, δηλαδή η Ορεστιάδα.

Ο ΑΟΟ είναι η πρώτη επιλαχούσα ομάδα από την Α2, η ηττημένη των μπαράζ ανόδου και όπως συμβαίνει σε όλα τα υπόλοιπα αθλήματα σε αντίστοιχες περιπτώσεις, προβιβάζεται η πρώτη επιλαχούσα ομάδα της επόμενης κατηγορίας. Έτσι θα αποκατασταθεί και η αδικία της διαδικασίας ανόδου, να μένει δηλαδή έξω ένας από τους τρεις πρωταθλητές ομίλων της Α2 εκτός της Α1.

Ωστόσο, ελπίζει και ο Παναθηναϊκός καθώς η Volley League ακόμα δεν έχει επικυρώσει τυπικά την βαθμολογία. Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει η δυνατότητα να υποβιβαστεί ως 12ος ο Ηρακλής, ως 11ος ο Μίλωνας και να μείνει ο Παναθηναϊκός. Ενα νέο σήριαλ μόλις αρχίζει. Ιδωμεν…