Πάει για αναβολή η απόφαση για Πανθρακικό

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Για την άλλη εβδομάδα πηγαίνει, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η δημοσιοποίηση της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον Πανθρακικό, ενώ ανάλογα ισχύουν και για τον ΟΦΗ.

Ειδικά η κρητική ΠΑΕ ζήτησε και πήρε μια εβδομάδα αναβολή για την εξέταση του φακέλου αδειοδότησης, αν και ήταν προγραμματισμένο να συζητηθεί σήμερα η έφεσή της, καθώς δεν ήταν παρών ο δικηγόρος της Χάρης Γρηγορίου. Το σχετικό αίτημα που κατατέθηκε έγινε δεκτό.

Μεγάλο ρόλο στην απόφαση αυτή για το αίτημα της ΠΑΕ ΟΦΗ έπαιξε το γεγονός ότι η δική της περίπτωση δεν αφορά τη δήλωση συμμετοχών των ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Ετσι όμως, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμπαρασυρθεί για την άλλη εβδομάδα η απόφαση και για τον Πανθρακικό, σύμφωνα με νομικές πηγές.

Αντιθέτως, είναι σχεδόν βέβαιο ότι σήμερα θα γίνουν γνωστές οι αποφάσεις για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα. Μάλιστα, πριν λίγο διέρρευσε ότι υπήρξε διευθυντής Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ και αρμόδιος εισηγητής Γιώργος Δημητρίου έκανε αρνητική εισήγηση, μία άποψη που την έχει εκφράσει εξ αρχής.

Να σημειωθεί πάντως πως ο ρόλος του είναι συμβουλευτικός και η πενταμελής επιτροπή είναι αυτή που θα αποφασίσει τελικά αν θα δώσει την πολυπόθητη άδεια στους «πράσινους», χωρίς ο ίδιος να έχει δικαίωμα ψήφου. Από την ΠΑΕ Παναθηναϊκός εκφράζουν αισιοδοξία, όπως και από τον ΠΑΣ Γιάννενα, που εξετάστηκε νωρίτερα,

Η απόφαση για τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΣ Γιάννινα αναμένεται να εκδοθεί σήμερα (30/5). Αν η Δευτεροβάθμια Επιτροπή κάνει οποιαδήποτε από τις δύο εφέσεις δεκτή, τότε αυτόματα δεν παίζει το σενάριο εξόδου της Ξάνθης στην Ευρώπη. Ειδικά όμως ως προς την περίπτωση του ΠΑΣ Γιάννενα, νομικοί εκτιμούν ότι η απόφαση θα είναι πρόκριμα και για οτιδήποτε θα αποφασιστεί για τον Πανθρακικό, με την αίσθηση που υπάρχει να είναι ότι θα υπάρξει δικαίωση για την ομάδα της Κομοτηνής σε δεύτερο βαθμό…