Μεγάλη εκδήλωση από Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία και Εθνικό

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Μια μεγάλη κοινή εκδήλωση της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας και του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί στην Αλεξανδρούπολη.

Το μεσημέρι της Τετάρτης στο αεροδρόμιο «Δημόκριτος», πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρου Κούβελου και της Διευθύντριας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας της Ελλάδος Ιλεάνας Κλοκώνη, με τον έφορο του τμήματος στίβου του Εθνικού Κώστα Πατερόπουλο.

Στην συνάντηση συμφωνήθηκε η πραγματοποίηση μεγάλης αθλητικής εκδήλωσης στην Αλεξανδρούπολη με την συνεργασία της Ολυμπιακής Ακαδημίας και του τμήματος στίβου του ΜΓΣ Εθνικού. Η ακριβής ημερομηνία και το πρόγραμμα της, θα ανακοινωθούν σύντομα. Στην συνάντηση παραβρέθηκαν και οι Ολυμπιονίκες, Βάσω Βουγιούκα της ξιφασκίας και Βούλα Ζυγούρη της πάλης.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι πέρασαν ήδη δύο χρόνια από την μεγάλη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε και πάλι στην πόλη με τους ίδιους συνδιοργανωτές και τον Δήμο, με την συμμετοχή 2500 μαθητών από όλα τα σχολεία του Καλλικρατικού Δήμου.Το πρόγραμμα τότε ονομαζόταν «Αναδάσωση και Αθλητισμός» και τίμησαν με την παρουσία τους περίπου δέκα Ολυμπιονίκες.

Σε όλους τους μαθητές είχαν μοιρασθεί καπέλα, μπλουζάκια και δίπλωμα συμμετοχής. Το 3o Πανελλήνιο πρόγραμμα φέτος τρέχει με τίτλο «Ημέρα Ολυμπιακής Παιδείας» υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.Η κεντρική εκδήλωση του προγράμματος πραγματοποιήθηκε στις 12 Απριλίου στο Καλλιμάρμαρο με 35000 μαθητές, από 400 σχολεία της χώρας.