Η κόντρα των… μπιτς! Ξέσπασε πόλεμος του βόλεϊ με το χάντμπολ στην Αλεξανδρούπολη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

– Είναι απίστευτο και όμως αληθινό. Τόσο το τουρνουά μπιτς χαντμπολ που θα φιλοξενηθεί στην Αλεξανδρούπολη, που μάλιστα έχει μπει και στο ευρωπαϊκό καλεντάρι, όσο και το όπεν του μπιτς βόλεϊ που ανακοινώθηκε από την ΕΟΠΕ, έχουν οριστεί για τις… ίδιες ημερομηνίες. Το Σαββατοκύριακο 20 και 21 Ιουλίου.

Ως γνωστόν, το τουρνουά μπιτς χαντμπολ έχει ανακοινωθεί εδώ και… μήνες, ενώ πρόσφατα έγινε γνωστό ότι θα περιληφθεί και στο καλεντάρι των αναγνωρισμένων από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Χειροσφαίρισης τουρνουά. Όπως είναι λοιπόν φυσιολογικό, οι άνθρωποι της διοργάνωσης αλλά και γενικά του χαντμπολ αισθάνονται θιγμένοι από την απόφαση της Ομοσπονδίας Βόλεϊ να οργανώσει αγώνες μπιτς βόλεϊ στην Αλεξανδρούπολη ακριβώς τις ίδιες ημερομηνίες. 

Περίπου εκατό μέρες έχει το καλοκαίρι. Χάθηκε να βρεθoύν δυο διαφορετικές ημέρες από αυτές; Μάλιστα, πληροφορίες του ThrakiSportS λένε ότι έχει εκφραστεί δυσαρέσκεια για το θέμα και σε ανώτατο επίπεδο, καθως άλλωστε οι Ομοσπονδίες Βόλεϊ και Χαντμπολ υποτίθεται ότι είναι συνεργαζόμενες. Οπότε θα έπρεπε στοιχειωδώς να κάτσουν τα στελέχη τους και να διπλοτσεκάρουν τις ημερομηνίες, προκειμένου να μην δημιουργηθεί αυτό το μπάχαλο που πάει τώρα να γίνει.

Γιατί αν δεν υπάρξει κάποια υποχώρηση και αλλαγή ημερομηνίας, βασικά από την πλευρά του βόλεϊ γιατί δύσκολα μπορεί να αλλάξει ενα ευρωπαϊκό τουρνουά (έστω και αν αυτό είναι του χαντμπολ), θα βρεθεί το ίδιο Σαββατοκύριακο η Αλεξανδρούπολη να πρωταγωνιστεί με δυο ξεχωριστές διοργανώσεις στις παραλίες, διχάζοντας το τοπικό φίλαθλο κοινό που θα ήθελε να παραβρεθεί και να απολαύσει τις καλλίγραμμες παρουσίες και στις δύο διοργανώσεις…