Με Κούβελο και Βουγιούκα τα εγκαίνια του αθλητικού πάρκου «Ακάδημος» στην Κομοτηνή

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το υπαίθριο αθλητικό πάρκο «Ακάδημος» στο ΤΕΦΑΑ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία σε σύμπραξη με το ΤΕΦΑΑ, με τη συνεργασία του Δήμου Κομοτηνής, και υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, εγκαινιάζεται το πρωί της Τετάρτης.

Η τελετή έχει προγραμματιστεί στις 11:00 παρουσία Ολυμπιονικών, όπως η ξιφομάχος Βάσω Βουγιούκα και η αθλήτρια της πάλης Βούλα Ζυγούρη. Οι δυο τους παραβρέθηκαν το απόγευμα της Τρίτης και σε συνέντευξη Τύπου που διοργανώθηκε, όπου είχε ανακοινωθεί ότι θα παραβρίσκονταν και ο Πύρρος Δήμας που τελικά δεν ήρθε στην Κομοτηνή το απόγευμα της Τρίτης.

Στην συνέντευξη μίλησε ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης, που έκανε λόγο για έναν ακόμα τρόπο διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Θράκης με την τοπική κοινωνία, αλλά και η πρόεδρος του ΤΕΦΑΑ Μαρία Μιχαλοπούλου που τόνισε ότι με τον νέο αυτό χώρο θα δοθεί η ευκαιρία στους φοιτητές για πιο αλληλεπιδραστική επαφή με τα παιδιά.

Πιο πριν τον λόγο πήρε ο προσφάτως επανεκλεγείς πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος (σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη και αρχηγός της ελληνικής αποστολής στους τελευταίους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου). Ο κ. Κούβελος τόνισε την σημασία που θα έχει αυτό το έργο στην ανάπτυξη όχι μόνο του σώματος αλλά και του πνεύματος, κάτι που αποτελεί βασική αρχή του ολυμπιακού ιδεώδους αλλά και του αθλητισμού γενικότερα. Παράλληλαμ αποκάλυψε ότι το πρόγραμμα «Αθλητισμός και Περιβάλλον», στο πλαίσιο του οποίου ιδρύεται ο συγκεκριμένος χώρος στην Κομοτηνή, έχει βραβευθεί και από την Διεθνή ολυμπιακή Επιτροπή.

Ο χώρος περιλαμβάνει μια διαδρομή εκγύμνασης και απευθύνεται σε όλα τα παιδιά της περιοχής, προκειμένου να έρθουν σε επαφή με τον αθλητισμό αλλά και το φυσικό περιβάλλον.  Η μόνιμη κυκλική διαδρομή σωματικής άσκησης ενδυνάμωσης και αντοχής στο φυσικό περιβάλλον, «Ακάδημος», αποτελείται από εννέα βασικούς ονομαστικούς σταθμούς εκγύμνασης, πεδίο προθέρμανσης και σταθμούς ανάπαυλας, κατασκευασμένους από ειδικό ξύλο. Η διαδρομή μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά και ενήλικες.

Συνδιοργανωτές στην προσπάθεια αυτή της Ακαδημίας, είναι το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και συγκεκριμένα το Τμήμα Επιστήμης, Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (Τ.Ε.Φ.Α.Α.)  και ο δήμος Κομοτηνής, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού καθώς και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Με τα εγκαίνια αυτά, η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας (ΕΘΝ.Ο.Α.) θα ξεκινήσει φέτος το αναγνωρισμένο  εκπαιδευτικό  πρόγραμμα «Αθλητισμός & Περιβάλλον» από την Κομοτηνή.

Το «παρών» στην καινοτόμο δράση της Ακαδημίας,  θα δώσουν μαθητές από όλα τα Δημοτικά σχολεία της  περιοχής και φοιτητές του Τ.Ε.Φ.Α.Α. στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Μετά το τέλος της εκδήλωσης μαθητές και φοιτητές θα παραλάβουν αναμνηστικά διπλώματα για τη συμμετοχή τους στο 3ο Πανελλήνιο πρόγραμμα «Αθλητισμός & Περιβάλλον». Το ThrakiSportS θα παρακολουθήσει την τελετή των εγκαινίων και θα έχει πλήρες ρεπορτάζ και πλούσιο φωτορεπορτάζ…