Αρέσει ο Κάντζι, αλλά περιμένουν τις εξελίξεις στην Ξάνθη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Τις εξελίξεις στην υπόθεση του Κάντζι παρακολουθούν οι άνθρωποι της Ξάνθης αλλά δεν βιάζονται να κινηθούν για τον επιθετικό της Καλλονής.

Ο Μακούμπα Κάντζι ήταν από τους βασικούς συντελεστές της πορείας ανόδου που έκανε η Καλλονή στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος της Football League. Ο Σενεγαλέζος φορ ήρθε στις 28 Ιανουαρίου στη Μυτιλήνη και σε 18 ματς πρωταθλήματος σκόραρε έξι κρίσιμα γκολ που βοήθησαν την ομάδα του να πάρει την 3η θέση στο πρωτάθλημα και την απευθείας άνοδο στη Super League.

Τα χαρακτηριστικά και ο τρόπος παιχνιδιού του Κάντζι, είναι ακριβώς αυτά που ψάχνει η Ξάνθη για την ενίσχυση της επιθετικής της γραμμής και το ενδιαφέρον των Ακριτών για τον 28χρονο φορ είναι δεδομένο. Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιάννης Παπαδημητρίου κι ο Νίκος Καραγεωργίου τον έχουν παρακολουθήσει στενά και αρκετές φορές δια ζώσης, όπως είχε συμβεί πριν από δεκαπέντε μέρες περίπου στον αγώνα της Καλλονής στην έδρα του Πανσερραϊκού.

Το θέμα είναι βέβαια, όπως επισημαίνει το onsports, το πώς θα χειριστεί την περίπτωση του Κάντζι η Καλλονή. Το συμβόλαιο του Σενεγαλέζου εκπνέει τον Ιανουάριο του 2014 αλλά δεδομένα στη Λέσβο θέλουν να τον διατηρήσουν στο ρόστερ, αφού συνθέτει ένα πολύ καλό δίδυμο στην επίθεση με τον Γιώργο Μανούσο. Μάλιστα, τα ρεπορτάζ από τη Μυτιλήνη αναφέρουν ότι ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Νίκος Μιχαλάκης, φέρεται να είπε στον Κάντζι πως θα του ανανεώσει το συμβόλαιο ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις του.

Σε μια τέτοια περίπτωση, η Ξάνθη δύσκολα θα κάνει κίνηση για την απόκτηση του Σενεγαλέζου φορ. Σε διαφορετική περίπτωση, όμως, είναι δεδομένο ότι θα υπάρξει κρούση – έστω και διερευνητική – για να διαπιστωθούν τα δεδομένα στην περίπτωση του Κάντζι και το κατά πόσο μπορεί να αποκτηθεί…