Στη δημοσιότητα ο φάκελος της αδειοδότησης του Πανθρακικού!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Την απόφασή του να δοθούν στην δημοσιότητα οι φάκελοι αδειοδότησης των ομάδων που δεν πήραν το… πράσινο φως, εφόσον υπάρξει αμφισβήτηση της Επιτροπής, αποκάλυψε ο Γιώργος Σαρρής στους εκπροσώπους της Super League.

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ όπου ακούστηκε και η επιστολή – “βόμβα” που φέρεται να έχει αποστείλει η ΟΥΕΦΑ στην ΕΠΟ απειλώντας να αποβάλει από τις ευρωπαϊκές και λοιπές διεθνείς διοργανώσεις τους ελληνικούς συλλόγους αλλά ακόμα και την Εθνική Ομάδα, ενημέρωσε τους Γιάννη Μώραλη, Ζήση Βρύζα, Γιάννη Κομπότη και Μάνθο Πουλινάκη πως η συγκεκριμένη απόφαση πάρθηκε, έπειτα από τις αντιδράσεις των Παναθηναϊκού και ΠΑΣ Γιάννινα.

«Θα τα βγάλουμε, να τα δουν όλοι και να μάθουμε ποιος έχει δίκιο, ποιος άδικο και ποιος κάνει καλά τη δουλειά του», φέρεται πως ήταν μεταξύ άλλων τα λόγια του Γιώργου Σαρρή.

Η κίνηση αυτή εκτιμάται ότι ενισχύει τις πιθανότητες του Πανθρακικού, που φέρεται να είναι η πιο “καθαρή” ομάδα από αυτές που δεν αδειοδοτηθηκαν, να το καταφέρει σε δεύτερο βαθμό. Και αυτό γιατί η πίεση που θα δημιουργηθεί στην Επιτροπή ίσως βοηθήσει ώστε να παραβλεφθούν μικρές τυπικές λεπτομέρειες που οδήγησαν στη μη αδειοδότηση. Αντιθέτως, δύσκολα θα αδειδοτηθούν ομάδες που έχουν ουσιαστικές ελλείψες στους φακέλους τους.

Υπέρ του Πανθρακικού είναι και το γεγονός ότι στο Δευτεροβάθμιο Όργανο η επιτροπή είναι πενταμελής και πέραν του Δικαστή που προεδρεύει, του νομικού και του ορκωτού λογιστή, προστίθενται άλλα δύο μέλη που διορίζονται από την Σούπερ Λίγκα και που συνήθως είναι πιο ελαστικά σε σχέση με τους αυστηρούς δικαστές ζητήματα τύποις και όχι ουσίας. Αλλά όλα αυτά είναι εικασίες και κανείς δεν μπορεί να προδικάσει τίποτα, πριν την απόφαση που το αργότερο αναμένεται να έχει παρθεί μέχρι την Παρασκευή…