Δωρεάν η είσοδος στο μπαράζ Ελλάδας – Βελγίου στην Ορεστιάδα!

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Ελεύθερη θα είναι η είσοδος στο φίλαθλο κοινό της Ορεστιάδας και γενικότερα του Έβρου και της Θράκης, στον μεγάλο αγώνα μπαράζ που θα δωσει το ερχόμενο Σάββατο η Εθνική Ομάδα με το Βέλγιο για την πρόκριση στα τελικά του Ευρωβόλεϊ.

Η αναμέτρηση ως γνωστόν θα ξεκινήσει στις οκτώ το βράδυ και θα μεταδοθεί ζωντανά τηλεοπτικά από την ΕΤ1 και διαδικτυακά από το ThrakiSportS, που όσο πλησιάζουν οι μέρες θα δίνει ολοένα και μεγαλύτερη έμφαση στο σημαντικό αυτό γεγονός.

Η Εθνική ολοκλήρωσε με επιτυχία την αποστολή της στη Σουηδία για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και από το βράδυ της Δευτέρας, βρίσκεται ξανά στη «βάση» της, όπου συνεχίζεται η προετοιμασία για τα μπαράζ με το Βέλγιο απ’ όπου θα προκύψει το «εισιτήριο» για τα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος 2013. 

Ο Σωτήρης Δρίκος που μαζί με τον Αλέκο Λεώνη, προετοιμάζουν το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα για τις δύο αυτές «μάχες», έκανε έναν μίνι απολογισμό στο volleyball.gr για τη μέχρι τώρα πορεία της προετοιμασίας, τα αποτελέσματα και στάθηκε στο κλίμα που επικρατεί στην ομάδα, εν όψει της πρώτης αναμέτρησης το προσεχές Σάββατο στην Ορεστιάδα (20:00, ΕΤ1).

«Εάν πρέπει να ξεκινήσω από κάπου, αυτό είναι η τιμητική παρουσία των αθλητών μέσα στην ομάδα όλο αυτό το διάστημα. Μετά από μία έντονη αγωνιστική περίοδο για όλους, μία περίοδο όπου οι παροχές και οι διευκολύνσεις έχουν σχεδόν εκλείψει από τον ελληνικό αθλητισμό, τα παιδιά είναι εδώ για να κάνουν το καλύτερο που μπορούν. Παρά τις δυσκολίες των καιρών που είναι γνωστές σε όλους, στο διάστημα που γίνεται η προετοιμασία δεν έχουμε στερηθεί τίποτα και εκτός από την Ομοσπονδία, αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους ανθρώπους της Ορεστιάδας, είτε αυτοί λέγονται παράγοντες, είτε απλοί φίλαθλοι. Η συμπαράστασή τους είναι συγκινητική».

Σε σχέση με το αν υπάρχει «αισιοδοξία» υπάρχει εν όψει Βελγίου, απάντησε: «Το να είμαστε αισιόδοξοι θα ήταν απερισκεψία. Το μόνο που πρέπει να σκεφτόμαστε είναι πώς μπορούμε να αυξήσουμε τις πιθανότητες μας, να εντοπίσουμε τις αδυναμίες του Βελγίου και να τις εκμεταλλευτούμε. Σε αυτό το επίπεδο του βόλεϊ που είμαστε και οι δύο ομάδες, δεν χωράει αισιοδοξία. Μόνο συνεχής προβληματισμός και πίστη στις δυνατότητές μας».