Τζούριτς: Όλα για όλα με το Βέλγιο

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Αποφασισμένος να τα δώσει όλα αυτός και οι συμπαίκτες του, εμφανίζεται ο Δημήτρης Τζούριτς. Ο Εβρίτης διαγώνιος της Εθνικής ετοιμάζεται μετά την πετυχημένη παρουσία και την πρόκριση τον τελικό του προκριματικού παγκοσμίου για την μεγάλη πρόκληση της πρόκρισης στα τελικά του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Και αυτή η πρόκληση περνά μέσα από την Ορεστιάδα, την πόλη που μεγάλωσε, ανδρώθηκε αθλητικά και έκανε τα πρώτα του αθλητικά βήματα.   

Σχολιάζοντας τις τρεις νίκες στη Σουηδία και τα παιχνίδια που έρχονται κόντρα στο Βέλγιο, ο Δημήτρης Τζούριτς είπε στο επίσημο site της ομοσπονδίας βόλεϊ: «Οι ομάδες που αντιμετωπίσαμε στο Χάλμσταντ δεν είναι στο ίδιο επίπεδο με το Βέλγιο, αλλά ούτε κι εμείς είμαστε στα καλύτερά μας. Υπάρχουν πολλά περιθώρια βελτίωσης και έχουμε θέληση να δουλέψουμε πολύ. Δυστυχώς, ο χρόνος μοιάζει να είναι ο μεγαλύτερος αντίπαλος μας.

Πήραμε πάντως αυτό που θέλαμε στη Σουηδία και κερδίσαμε πολλά και στην ψυχολογία. Από σήμερα συγκεντρωνόμαστε στο Βέλγιο, αν και από την αρχή αυτά τα παιχνίδια σκεφτόμασταν περισσότερο. Για πιθανότητες πρόκρισης δεν μπορώ να μιλήσω γιατί απέναντί μας έχουμε μια πολύ δεμένη και ανταγωνιστική ομάδα».

Αναφερόμενος στο πρώτο ματς που είναι το ερχόμενο Σάββατο στην Ορεστιάδα (20:00, ΕΤ1) τόνισε: «Ελπίζω να δείξουμε καλύτερη εικόνα. Χρειάζεται να τα δώσουμε όλα και αυτό θα κάνουμε. Είμαι σίγουρος πως θα έχουμε και τον κόσμο δίπλα μας. Τον θέλουμε δίπλα μας άλλωστε. Η Ορεστιάδα είναι μια πόλη που αγαπάει το βόλεϊ και το αποδεικνύει ειδικά όταν φιλοξενεί την εθνική».

Όσο για τον ίδιο και πόσο εύκολη ή δύσκολη είναι η προσαρμογή «γυρνώντας» από κεντρικός σε διαγώνιος, εξήγησε: «Δεν είναι εύκολο, αλλά το έχω ξανακάνει. Το κακό είναι πως είμαστε πιεσμένοι λόγω χρόνου καθώς μέσα σε 3 εβδομάδες έχουμε όλα τα σημαντικά παιχνίδια. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια της προσαρμογής, καθώς πάντα η αλλαγή θέσης θέλει λίγο χρόνο να συνηθίσεις. Πιστεύω πως το Σάββατο θα πάνε όλα καλά, αλλά σίγουρα τίποτα δεν εξαρτάται μόνο από μένα. Όλα τα παιδιά θα δώσουμε τα πάντα για την πρόκριση».