Απόφαση – βόμβα: Ποινή φυλάκισης 15 μηνών στον Ντέμη Νικολαΐδη

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

– Σε 15 μήνες φυλάκισης καταδικάστηκε ο Ντέμης Νικολαΐδης για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, για μια υπόθεση που χρονολογείται από το 2006.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε ο Sentra,  η ποινή ανακοινώθηκε τη Δευτέρα από το 6ο Tριμελές Πλημελειοδικείο Αθηνών έπειτα από την εκδίκαση της μήνυσης που είχε καταθέσει ο Κώστας Κάππας, εκ των ηγετικών στελεχών των “Πειρατών του Ονείρου”, συνδέσμου οπαδών της ΑΕΚ.

Η υπόθεση ξεκίνησε το 2006, όταν η ΑΕΚ είχε επιστρέψει μετά από ήττα από τον ΠΑΟΚ στη Θεσσαλονίκη και στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχε υπάρξει ένταση και αποδοκιμασίες. Ο Νικολαΐδης είχε προχωρήσει σε μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων οπαδων της ΑΕΚ, οι οποίοι αθωώθηκαν. Στη συνέχεια, άπαντες προχώρησαν σε δική τους μήνυση προς τον Ντέμη για ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση.

Η πρώτη από τις μηνύσεις κατά του Νικολαΐδη είναι αυτή που εκδικάστηκε τη Δευτέρα (27/5), αλλά υπάρχουν ακόμα δύο. Ο πρώην πρόεδρος της ΑΕΚ δεν παρέστη στη δίκη, ούτε δια μέσω συνηγόρου, αλλά η έδρα αποφάσισε να προχωρήσει τη διαδικασία.

Μάλιστα, σύμφωνα με όσα μεταδόθηκαν, ο εισαγγελέας ζήτησε πιο αυστηρή ποινή, που θα έφτανε τους 22 μήνες (15 για τη ψευδή καταμήνυση και επτά για τη συκοφαντική δυσφήμηση). Τελικά, η ποινή που επιβλήθηκε είναι 15 μήνες με αναστολή.

Παρόντα στη διαδικασία όλα τα μέλη του κλαμπ των «Πειρατών του Ονείρου», τα οποία ζήτησαν η όποια χρηματική αποζημίωση επιδικαστεί να δοθεί στα παιδιά του ιδρύματος «Φλόγα».

«Είμαστε υπερήφανοι για τους αγώνες μας, για το γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια και ενάντια στην καταστροφική θητεία Νικολαϊδη. Αυτά είναι τα παράσημα στον δικό μας αγώνα», ανέφερε σε ανακοίνωση της η συντονιστική επιτροπή αγώνα των «Πειρατών».

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΤΟΥ ΝΤΕΜΗ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ