Επιστρέφει στην Ορεστιάδα η Εθνική

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Στην Ορεστιάδα επιστρέφουν μέσω Κωνσταντινούπολης από το βράδυ της Δευτέρας οι Έλληνες διεθνείς της Εθνικής ομάδας βόλεϊ των ανδρών.

Από την Τρίτη θα μπει στην τελική ευθεία για το πρώτο και πολύ σημαντικό παιχνίδι με το Βέλγιο για τα μπαράζ πρόκρισης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 2013 (1/7 το πρώτο ματς στην Ορεστιάδα και 8/7 το δεύτερο ματς στο Κόρτραικ του Βελγίου).  Και η προετοιμασία αρχίζει με την ψυχολογία από τις τρεις νίκες στη Σουηδία στα ύψη.

Αισιόδοξος και ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο προπονητής μας  Αλέκος Λεώνης. «Σίγουρα σήμερα είμαι ικανοποιημένος, αφού παίξαμε πολύ καλά. Επιλέξαμε να ξεκινήσουμε με τον Κοκκινάκη για να δέσουμε την υποδοχή μας και αυτό έγινε, δίνοντας μας έτσι το δικαίωμα να παίξουμε γρήγορα πάνω στο φιλέ», σχολίασε ο ομοσπονδιακός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Καταφέραμε να περιορίσουμε στην επίθεση τον Νίλσον, μπορεί να μην είχαμε άσους αλλά κάναμε καλό τακτικό σερβίς και παίξαμε καλά στο μπλοκ άμυνα».

Όσον αφορά τη συνέχεια, ο τεχνικός της Εθνικής τόνισε: «Πετύχαμε τον πρώτο μας στόχο, θα ξεκουραστούμε για λίγες ώρες κι αύριο θα επιστρέψουμε στην Ορεστιάδα για να ολοκληρώσουμε την προετοιμασία μας για το μεγάλο στόχο που είναι τα ματς με το Βέλγιο».

Από την πλευρά του ο αρχηγός Κώστας Προύσαλης παραδέχθηκε ότι η Εθνική στο Χάλμσταντ «δεν σκότωσε κανένα θηρίο», ωστόσο υπενθύμισε ότι: «επί της ουσίας αυτά τα παιχνίδια ήταν τα πρώτα που ήμασταν όλοι μαζί, αφού στην αρχή της προετοιμασίας μας προέκυψαν και οι γνωστές ατυχίες». Ωστόσο ο Ναουσαίος άσος εμφανίστηκε αισιόδοξος για δύο λόγους. «Η γενικότερη αισιοδοξία μου πηγάζει από την τεράστια θέληση που υπάρχει στην ομάδα, παίκτες και προπονητές και την Ομοσπονδία για να περάσει η Εθνική. Από κει και πέρα είχα πει ότι αυτή η ομάδα προπόνηση με την προπόνηση, παιχνίδι με παιχνίδι θα γίνεται καλύτερη κι αυτό φάνηκε κι εδώ. Το ερώτημα είναι πόσο έτοιμοι θα είμαστε το Σάββατο στο πρώτο ματς κόντρα στο Βέλγιο, αν και το πιο σημαντικό είναι να είμαστε όλοι υγιής».