Όλα όσα έγιναν στο Ορφέας Ξάνθης – Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου επικράτησε με 4-2 του Ορφέα στη Ξάνθη και πλέον χρειάζεται μόλις ένα βαθμό κόντρα στο Νέστο στη Χρυσούπολη την ερχόμενη Κυριακή για να πανηγυρίσει την άνοδο στη νέα Γ΄ Εθνική.

Αντίθετα, ο Ορφέας Ξάνθης μετά από αυτή την ήττα αποχαιρέτησε κάθε ελπίδα για άνοδο και έτσι το ματς της τελευταίας αγωνιστικής στην Ορεστιάδα αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα κόντρα στον επίσης αδιάφορο Ορέστη.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά με το σουτ του Καραγκιόζη να καταλήγει στο δεξί κάθετο δοκάρι για να απαντήσει στις ευκαιρίες ο Ίασμος με τον Παγωνίδη τέσσερα λεπτά μετά. Στο 21’ ο Ίασμος εκμεταλλεύτηκε το τραγικό λάθος του Σουκρή Ογλού και με τον Τσέκο άνοιξε το σκορ. Έξι λεπτά μετά ο Ορφέας βρέθηκε κοντά στην ισοφάριση αλλά το σουτ του Μόσχου πέρασε λίγο άουτ. Ό,τι δεν κατάφεραν οι Ξανθιώτες το πέτυχαν στο 29’ οι φιλοξενούμενοι με τον Παγωνίδη να διπλασιάζει τα τέρματα του Ιάσμου.

Στο δεύτερο μέρος ο Ορφέας μπήκε αποφασισμένος να ξαναμπεί στη διεκδίκηση της νίκης και τα κατάφερε στο 53΄με αυτογκόλ του Προδρομίτη. Μάλιστα μέσα σε έξι λεπτά είχε τρεις καλές στιγμές με τους Τουγιάλ και Χουσεϊν Ογλού για να φτάσει στην ισοφάριση, αλλά ο Μπαϊράμ Ισμαήλ φώναξε παρών για τον Ίασμο. Ο Ίασμος κατάφερε να τιμωρήσει την αναποτελεσματικότητα των γηπεδούχων φτάνοντας σε ένα τρίτο γκολ και πάλι με τον Παγωνίδη. Από εκεί και περά η συνέχεια ανήκε ολοκληρωτικά στους φιλοξενούμενους, οι οποίοι αφού είχαν τρεις ακόμη καλές στιγμές με τους Παγωνίδη, Τσέκο και Κακουλίδη, πέτυχαν το 1-4 με τον τελευταίο στο 76’. Το μόνο που κατάφεραν οι Ξανθιώτες ήταν να μειώσουν σε 2-4 με τον Μόσχο στο 84ο λεπτό.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Μαυρόπουλος Γ., Σουκρή Ογλού, Μαυρόπουλος Λ., Πεχλιβάνης (33’ Χουσεϊν Ογλού), Μαλαδένης, Κετσεμενίδης (50’ Μιγγίδης), Καραγκιόζης Β., Μόσχος, Ξανθόπουλος (80’ Πυλέ), Καραγκιόζης Γ., Μουμίν Ογλού Τουγιάλ
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ: Μπαϊράμ Ισμαήλ, Χασιώτης, Γιαπραχτσής, Γιαννόπουλος, Προδρομίτης, Ξενάκης, Κιουτσούκ Αμέτ (83’ Κερασιώτης), Χατζητουλούσης, Παγωνίδης (79’ Μπουρχάν) , Τσέκος, Κακουλίδης.
 

-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ME ENA KΛΙΚ ΕΔΩ
–)  Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΙΝ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΚΑΙ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ