Το Θρακιωτόπουλο που δοκίμασε η Μπάγερν!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Ένα δεκατετράχρονο σήμερα παιδί από την Ροδόπη παραλίγο πριν δύο χρόνια να πάρει… μεταγραφή στην Μπάγερν Μονάχου. Την ομάδα που στέφθηκε πρωταθλήτρια Ευρώπης!!!

Ο λόγος για τον Γελίν Μεχμέτ, 12 ετών τότε, που είχε κληθεί να τον δουν από κοντά, σε προπονήσεις, από τους ανθρώπους της Μπάγερν. Η θρυλική γερμανική ομάδα πληροφορήθηκε για τα κατορθώματά του, κυρίως αυτά με την ομάδα της Μεικτής Ενώσεως Παίδων της ΕΠΣ Θράκης και ζήτησε να τον… δοκιμάσει, προκειμένου να αποφασίσει αν θα κινηθεί για την απόκτησή του.

Ο ανήλικος ανήκει στον Πανθρακικό, που κάθε άλλο παρά εμπόδιο προφανώς ήθελε να σταθεί στο ενδεχόμενο ένα πιτσιρίκι που ανακάλυψαν και ανέδειξαν οι ακαδημίες της ομάδας να πάει σε μια από τις πιο φημισμένες ομάδες της Ευρώπης. Οι Γερμανοί κάλεσαν τον μικρό να βρεθεί μια ολόκληρη εβδομάδα του Αυγούστου του 2011 στο Μόναχο, προκειμένου να λάβει μέρος στις προπονήσεις της επόμενης εβδομάδας. Μάλιστα, εκείνη η κλήση είχε κάνει τον γύρο του διαδικτύου και είχε προβληθεί από τα αθλητικά sitesαλλά και τον τοπικό (και όχι μόνο) Τύπο.

Όπως έγινε γνωστό και είναι άλλωστε και το αναμενόμενο, ο μικρός πήγε τότε στην Βαυαρία μαζί με τους γονείς του, καθώς οι κανονισμοί της FIFA και της ΟΥΕΦΑ για ανήλικους παίκτες σε περίπτωση μετεγγραφής είναι πολύ αυστηροί. Τότε μάλιστα υπήρχε η προοπτική όλη η οικογένεια να μεταναστεύσει στην Γερμανία, καθώς είχε κάνει κινήσεις για να βρει δουλειά εκεί ο πατέρας του μικρού Γελίν Μεχμέτ. Μην ξεχνάτε ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση και αυτή επηρεάζει όλα τα στρώματα της κοινωνίας.

Ωστόσο, αν και ο μικρός πήγε καλά στην διαδικασία των προπονήσεων, η περίφημη μεταγραφή δεν έγινε ποτέ. Όπως εξήγησε στο ThrakiSportS ο Ζόραν Στοΐνοβιτς, υπεύθυνος μέχρι πρόσφατα των ακαδημιών του Πανθρακικού, ο μικρός ενθουσίασε τους ανθρώπους της Μπάγερν. Μάλιστα, παραμένει ακόμα υπό… παρακολούθηση. Ωστόσο, ο πατέρας της οικογένειας δεν βρήκε τελικά την δουλειά που έψαχνε στην Γερμανία και μοιραία δεν πήγε και το παιδί του εκεί, αλλά έμειναν πίσω στην Κομοτηνή.

Ο νεαρός συνεχίζει να αποκτά εμπειρίες στις μικρές ομάδες του Πανθρακικού. Μάλιστα, πρόσφατα ήταν από τους διακριθέντες στο πασχαλινό τουρνουά ακαδημιών που διοργάνωσε η SkodaΞάνθη. Θεωρείται μεγάλο ταλέντο, παίζει στις μεικτές ομάδες των Ενώσεων της Θράκης και καλό θα ήταν να τον ζητήσει κάποια στιγμή και η αντίστοιχων ηλικιών Εθνική Ελλάδος, ειδικά τώρα που πάει να δημιουργηθεί και Εθνική Κ15, προκειμένου να μην έχουμε τίποτα… «απρόοπτα» με τίποτα… «γείτονες» να μας τον διεκδικούν στο μέλλον…