Τα αποτελέσματα και η τελική βαθμολογία της ΕΠΣ Θράκης: Ποιοι ανεβαίνουν, ποιοι πέφτουν…

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Κεσόπουλος

–  Με τους αγώνες της δέκατης και τελευταίας αγωνιστικής τόσο στα πλέι οφ όσο και στα πλέι άουτ, ολοκληρώθηκε το πρωτάθλημα της Α2 Ερασιτεχνικής Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης. 

Στον Φύλακα η τοπική ομάδα στην φιέστα που διοργάνωση για την κατάκτηση του τίτλου, νίκησε με 7-2 τυπικά ως φιλοξενούμενη τον Ορφέα Στρύμης. Αμέσως μετά, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης και αντιπρόεδρος της ΕΠΟ Μάνος Γαβριηλίδης έκανε την απονομή, ενώ οι πρωταγωνιστές του συλλόγου με δηλώσεις τους στον Δημήτρη Μπακιρτζή και τον Δίαλυλο Ροδόπη 92,4 είπαν ότι η απιτυχία οφείλεται στην ομαδική δουλειά, που δέρνει την ομάδα ως πρωταθλήτρια κάθε χρόνο να ανεβαίνει και κατηγορία, ενώ υποστήριξαν ότι θα γίνουν οι απαραίτηττες κινήσεις για να σταθεί ο σύλλογος στην Α1.

Στα άλλα ματς των πλέι οφ η Καλλίστη νίκησε τον Πόντο Κομοτηνής 2-1 και επίσης ανεβαίνει στην Α1 ενώ αίσθηση προκάλεσε η τήττα του Ηρακλή Σαπών από τον Αερό Αρριανών με 4-1 στα Αρριανά, αν και ο Ηρακλής προηγούνταν με 0-1 στο ημίχρονο. Τα Αρριανά κατέκτησαν έτσι την τρίτη θέση και θα περιμένουν να δουν αν θα ανέβει στην Γ’ Εθνική ο Ίασμος, ώστε να καταλάβουν την θέση του στην Α1 ΕΠΣ Θράκης.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα της τελευταίας αγωνιστικής των πλέι οφ της Α2 Κατηγορίας:

Καλλίστη-Πόντος Κομοτηνής 2-1
Ορφέας Στρύμης-Φύλακας 2-7
Αετός Αρριανών-Ηρακλής Σαπών 4-1
 
Η τελική βαθμολογία
1. Φύλακας 71
2. Καλλίστη 67
3. Αετός Αρριανών 65
4. Ηρακλής Σαπών 64
5. Πόντος Κομοτηνής 43
6. Ορφέας Στρύμης  39
 

Τα αποτελέσματα των πλέι άουτ της Α2 Κατηγορίας, όπου ξεχωρίζει ο υποβιβασμός της ιστορικής ομάδας της Ένωσης Ασωμάτων, που ακολουθεί το Λοφάριο στην Β’ Κατηγορία.

Ροδίτης-Αγιοχώρι 4-1
Δύναμη Αμαράντων-Ένωση Ασωμάτων  4-0 
Δόξα Γρατινής-Λίσσος Λοφαρίου 3-2 
 
Η τελική βαθμολογία
7.  Ροδίτης 45
8. Δύναμη Αμαράντων 38
9. Αγιοχώρι  36
10. Δόξα Γρατινής 35
11. Ενωση Ασωμάτων 30
12. Λίσσος Λοφαρίου  15