Live από την Ξάνθη: Εθνικός Αλεξανδρούπολης – Πανσερραϊκός (68-80 τελικό αποτέλεσμα)

Μεταδίδει από την Ξάνθη ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Παρακολουθήστε ζωντανά από το ThrakiSportS την εξέλιξη στον τελικό του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Πανσερραϊκό. Ο Νεκτάριος Αμποβιανίδης βρίσκεται στο Κλειστό Γυμναστήριο Φίλιππος Αμοιρίδης της Ξάνθης και μεταδίδει…

Καλησπέρα από το Αμοιρίδειο Κλειστό Γυμναστήριο της Ξάνθης. Εδώ πέφτει απόψε η αυλαία της αγωνιστικής περιόδου στην ΕΚΑΣΑΜΑΘ με την διεξαγωγή του τελικού του κυπέλλου, ενός σχετικά νέου θεσμού. Αντίπαλοι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης και ο Πανσερραϊκός, δηλαδή οι δυο ομάδες που ισοβάθμισαν μεν στην πρώτη θέση, αλλά καμία από τις δύο δεν πήρε την άνοδο για την Γ’ Εθνική. Και η ειρωνεία; Ο αγώνας διεξάγεται στην Ξάνθη, στην έδρα της τρίτης της παρέας, της Ασπίδας, που τους “έκλεψε” την άνοδο, αν και ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ στο πρωτάθλημα.

Όποιος και από τους δύο αντιπάλους και αν κερδίσει, θα κατακτήσει για πρώτη φορά το κύπελλο, αφού αμφότεροι φτάνουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους σε τελικό. Θυμηθείτε ποιες ομάδες απέκλεισαν για να φτάσουν εδώ αλλά και τι έχει συμβεί στους προηγούμενους τελικούς στο αφιέρωμα του ThrakiSportS με ένα κλικ ΕΔΩ.

Δύο σημαντικές απουσίες για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης. Πέρα από τον Πομακάκη που απουσιάζει για οικογενειακούς λόγους, δεν έχει έρθει λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων και ο Κεκες. Η πεντάδα του Εθνικού: Ξένος, Μπανταλίδης, Δουρδούλης, Σεϊνης και Δελχανίδης.

Η αρχική πεντάδα για τον Πανσερραϊκό: Παπαδόπουλος, Γκούτσιας, Καβαργύρης, Σουτζόπουλος και Γιαβρόπουλος. Απουσιάζει από τον αγωνα ο τιμωρημένος Ιακωβίδης. Υπενθυμίζουμε ότι διαιτητές είναι οι Μπήτης και Ξενικάκης.

Εχουν έρθει και μερικοί αρκετά φασαριόζοι οργανωμένοι οπαδοί της ομάδας από τις Σέρρες για τον τελικό, που έχουν δημιουργήσει όμορφη ατμόσφαιρα για την ομάδα τους. Λίγος πάντως σχετικά ο κόσμος. Παρών στο γήπεδο και ο πρόεδρος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ Γιώργος Νικολόπουλος, που θα κάνει μετά την απονομή, αλλά φυσικά και αρκετοί παίκτες της Ασπίδας Ξάνθης που ανέβηκε στην Γ’ Εθνική από την ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

1ο δεκάλεπτο: 4-4, 7-7 (5.08″ πριν το τέλος, εντυπωσιακό ότι ο παπαδόπουλος κρατάει μόνος του την ομάδα των Σερρών αφού έχει βάλει και τοιυς 7 πόντους της), 7-9 (4.18″ πριν τη λήξη του δεκαλέπτου με καλάθι του Σουτζόπουλου ο Πανσερραϊκός μπροστά), 7-15 (παίρνουν διαφορά οι Σερραίοι), 12-17, 17-17 (1.28″ με τρίποντο του Δουρδούλη ισοφαρίζει ο Εθνικός), 19-17 (μπροστά ο Εθνικός στο 0.53″ με καλάθι του Σεϊνη), 21-19 (με βολές Σεϊνη στα δέκα δεύτερα πριν το τέλος) και τέλος πρώτου δεκαλέπτου με τον Εθνικό μπροστά με 21-19.

2ο δεκάλεπτο: 25-21 (οκτώ λεπτά πριν το τέλος), 28-24 (6.14″ πριν το τέλος του ημιχρόνου με τον Παπαδόπουλο να έχει πλέο πέσει, ενώ αντίθετα με ομαδικό τρόπο οι του Εθνικού διατηρούν την μικρή διαφορά), 28-29 (με τρίποντο του Σουτζοπουλου ο Πανσερραϊκός πρώτη φορά μπροστά σε αυτό το δεκάλεπτο, ακριβώς 3.41″ πριν το τέλος του), 31-29 (απάντηση στο 3.13″ με τρίποντο του Μπανταλίδη για τον Εθνικό), 31-29 (τεχνική ποινή στο 2.06″ σε επίθεση του Πανσερραϊκού σε Ξένο και Ξυνόπουλο για αψιμαχία μεταξύ τους, από δυο βολές στην κάθε ομάδα στις οποίες ευστόχησαν), 33-29 (στο 1.40″ νέα τεχνική ποινή στον Δελχανίδη για χτύπημα και αμέσως μετά ένταση με τον προπονητή του Πανσερραϊκού Παναγιώτη Σπανό και ξεσηκώνεται και ο κόσμος, ο Σουτζόπουλος με βολές ισοφαρρίζει), 33-37 (με καλάθι Σιουσιουλούδι, έχουν χάσει την ψυχραιμία τους οι παίκτες του Εθνικού), 35-37 (με βολές Τελούδη), 35-40 (τρίποντο ψυχολογίας από τον Γεωργιανό με την κόρνα της λήξης) και τέλος ημιχρόνου με 35-40.

3o δεκάλεπτο: 40-48 (6.40″ πριν το τέλος με τρίποντο του Ξένου η διαφορά εκτοξεύεται στους οκτώ, με τον Πανσερραϊκό να ξεκινά το δεύτερο ημίχρονο πιο δυνατά), 44-48 (5.04″ πριν το τέλος του δεκαλέπτου, μειώνει ο Εθνικός με διαδοχικά καλάθια από Τελούδη και Σεϊνη στα μισά του δεκαλέπτου), 46-53 (με τρίποντο του Παπαδόπουλου και γκολ φαουλ του Γκουτζιά που αστοχησε στην βολή, η διαφορά ανεβαίνει στους επτά για τον Πανσερραϊκό στο 3.08″ πριν το τελος του δεκαλέπτου), 48-62 (0.30″ πριν το τελος, στην μεγαλύτερη διαφορά στο παιχνίδι), 50-62 με βολές του Δουρβούλη) και τέλος δεκαλέπτου με 50-62.

4ο δεκάλεπτο: 56-62 (μειώνει στο ξεκίνημα στους έξι την διαφορά ο Εθνικός με δύο τρίποντα του Ξένου), 60-62 (7.37″ πριν το τέλος του αγώνα μειώνει στο καλάθι ο Εθνικός με άλλους τέσσερις πόντους του Ξένου που επιτυχγάνει δέκα σερί και ξαναβάζει μόνος του στο παιχνίδι την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, αυτή τη φορά με δυο βολές και καλάθι από τεχνική ποινή που δόθηκε στον πάγκο των Σερρών), 62-64 (6.00″ με βολές του Τελούδη), 63-69 (με τρίποντο του Παπαδόπουλου ανεβαίνει η διαφορά 4.35″ πριν το τέλος του αγώνα), 66-72 (3.11″ με δυο βολές του Ξενου, που δείχνει να παλεύιε μόνος του για τον Εθνικό), 66-80 (1.24″ πριν το τέλος η διαφορά εκτοξεύεται με ένα σερι 0-8, όλα δείχνουν ότι το κύπελλο θα πάει στις Σέρρες) και τέλος του αγώνα με 68-80.

Ο Πανσερραϊκός κατακτά για πρώτη φορά στην ιστορία του το Κύπελλο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Οι παίκτες του Εθνικού απογοητευμένοι έφυγαν για τα αποδυτήρια ενώ εκείνοι των Σερρών πανηγυρίζουν. Για πέμπτη συνεχόμενη χρονιά το τρόπαιο καταλήγει εκτός Θράκης. Αναλυτικό ρεπορτάζ και φωτογραφίες και δηλώσεις των πρωταγωνιστών σε λίγο…