Η Μπάγερν πρωταθλήτρια Ευρώπης! Οι συντάκτες του ThrakiSportS σχολιάζουν…

Η Μπάγερν Μονάχου, μετά από δύο χαμένους τελικούς τα προηγούμενα τρία χρόνια, ήρθε η ώρα να σηκώσει το τρόπαιο της πρωταθλήτριας Ευρώπης. Ο τελικός έληξε πριν από λίγο, ήταν μια διαφήμιση του ποδοσφαίρου και οι συντάκτες, συνεργάτες και φίλοι του ThrakiSportS τον σχολιάζουν…

Γιάννης Γιαγκίνης, Αθήνα: Νομίζω ότι το άξιζε η Μπάγερν, ιδίως αυτή η τεράστια προσωπικότητα που λέγεται Ρόμπεν, αν και δεν θα πω ότι χάρηκα κιόλας. Θα ήθελα να δω, έτσι όπως πήγε ο τελικός, παράταση. Οι Γερμανοί σήκωσαν πάντως κούπα στο Γουέμπλεϊ και θύμισαν μέρες του ’96 (Euro, you know?). Εχει δικαιολογημένα παράπονα η Ντόρτμουντ, αλλά μεταξύ μας, στο ποδόσφαιρο ενίοτε αποδίδεται δικαιοσύνη. Και αυτή η Μπάγερν άξιζε το τρόπαιο γιατί είναι η καλύτερη ομάδα αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη. Όχι ίσως τόσο καλή όσο η Μπάρτσα των προηγούμενων ετών, αλλά η καλύτερη συγκριτικά με τις ομάδες του σήμερα. Τώρα ετοιμαστείτε για κόντρα Μουρίνιο – Γκουαρτνιόλα για το… ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ τον Αύγουστο! Αλλα πιο πριν, όπως λέει και ο φίλος και συνάδελφος Πάνος Χαραλάμπους στο facebook, για να μην ονειροπολούμε για πολύ, “Ευτυχώς αύριο έχει Football League! Γατάκια της UEFA!”…

Κώστας Καραγιάννης, Θεσσαλονίκη: Η Μπαγερν ήταν καλύτερη και κερδισε δίκαια!!! Απλώς αν δινόταν η αποβολή στο πέναλτι του Νταντε όλα ισως ηταν διαφορετικα!!! Κόκκινα κατεστημένα σε όλη την Ευρωπη!!!

Γιάννης Ξενάκης, Αθήνα: Χορτάσαμε μπάλα, μεγάλος τελικός, από τους καλύτερους όλων των εποχών. Μετά το ημίωρο δυστυχώς ξεθύμανε η Ντόρτμουντ που δεν θα μπορούσε ασφαλώς να συνεχίσει στο ίδιο απίστευτο τέμπο (και πρέσινγκ). Τα μεγάλα ματς τα κερδίζουν μεγάλοι παίκτες σαν τον … Ρομπ-ερί. Κατά τάλλα respect σ έναν τεράστιο προπονητή όπως είναι ο Γιουπ Χάινκες, γέννημα θρέμμα της Γκλάντμπαχ. Δεν του άφησε τίποτα του Γκουαρντιόλα για του χρόνου (δεν ασχολούμαι με τον διαιτητή, τελικό τσάμπιονς λιγκ είδαμε και όχι τελικό παράγκας…)

Γιωργος Πανταζίδης, Αλεξανδρούπολη: Σπουδαίος τελικός, ο καλύτερος μεταξύ όσων έχουν διεξαχθεί ανάμεσα σε ομάδες ίδιας χώρας. Θέαμα, φάσεις, γκολ… η μπάλα πάνω – κάτω. Νομίζω αποζημίωσε όλους όσοι τον παρακολούθησαν. Το εκρηκτικό ξεκίνημα της Ντόρτμουντ δεν συνοδεύτηκε με αποτελεσματικότητα και κάπου επόμενο ήταν η Μπάγερν να αντιδράσει. Η ανωτερότητα των Βαυαρών ήταν εμφανής στις αρχές του δευτέρου ημιχρόνου αλλά και γενικά στο μεγαλύτερο μέρος της επανάληψης. Και τελικά… Εκεί όπου όλα έδειχναν παράταση, μίλησε η μεγάλη ποδοσφαιρική προσωπικότητα του σπουδαίου Ρόμπεν. Για το Μόναχο αυτός ο τελικός ήταν η… τρίτη και φαρμακερή. Που πλέον έχει τον πιο πετυχημένο και ευτυχισμένο άνεργο προπονητή. Όσο για την Ντόρτμουντ; Δεν αξίζουν δάκρυα για αυτή τη σπουδαία ομάδα.

Γιάννης Παπαδόπουλος, Κομοτηνή: Θεωρώ ότι έπρεπε να περάσουν ακριβώς 8 χρόνια μετά από αυτό το χορταστικό 3-3 της Λιβερπουλ με τη Μίλαν για να δούμε ένα γεμάτο και όμορφο τελικό, αντάξιο αυτής της διοργάνωσης. Είχε ρυθμό, ένταση, γκολ, ωραία ατμόσφαιρα. Και είχε για νικητή το φαβορί, για πολλούς την ομάδα που έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο φέτος στην Ευρώπη. Το ίδιο έκανε και σήμερα. Μετά τα πρώτα 20-25 λεπτά και το ενθουσιώδες ξεκίνημα της Ντόρτμουν ήταν η ομάδα που απείλησε περισσότερο. Ίσως αυτό το ενθουσιώδες ξεκίνημα πλήρωσαν οι βεστφαλοί, μιας και από ένα σημείο και μετά φαινόταν ότι έμειναν από δυνάμεις. Φυσικά όλα μπορεί να είχαν αλλάξει στην φάση του πέναλτι, αλλά αν έχεις χάσει τους δύο τελευταίους τελικούς που έχεις παίξει και αν έχεις χάσει τρόπαιο μέσα σε δύο λεπτά στις καθυστερήσεις, κάποια στιγμή η τύχη θα έρθει και προς το μέρος σου. Και ήρθε σήμερα.

Λεωνίδας Κάλφας, Αλεξανδρούπολη: Το επίπεδο του σημερινού τελικού ήταν αντάξιο της ποιότητας και της ιστορίας των δύο ομάδων. Πιστεύω ότι μετά από καιρό κανείς δε θα θυμάται τον τελικό νικητή, αλλά το χορταστικό θέαμα και τις απίστευτες εναλλαγές συναισθημάτων. Δίκαια έφτασε η Μπάγερν στην κατάκτηση του τροπαίου, αφού μετά το πρώτο ημίωρο ήταν ανώτερη. Ίσως βέβαια ήταν άδικο για τη φετινή Ντόρτμουντ να δεχτεί το δεύτερο γκολ στα τελευταία λεπτά. Αλλά τονίζω και πάλι πως οποιοσδήποτε κι να ήταν ο τελικός νικητής, θα το άξιζε με βάση την πορεία του στη διοργάνωση. 

Λάζαρος Φιλιππίδης, Κρήτη: Πριν το ματς αναρωτιόμουνα αν θα μιλήσουν οι μεγάλοι παίκτες και κυρίως τέτοιους διαθέτει η Μπάγερν. Κακά τα ψέματα, οι Βαυαροί είναι γεμάτοι από παίκτες τοπ επιπέδου. Ο Ριμπερί σε όλο το ματς ήταν αθόρυβος, όμως ο Ρόμπεν φώναζε, από τα ημιτελικά ακόμα, ότι βρίσκεται σε εξαιρετική φόρμα. Ενέργεια, πολλές προσωπικές φάσεις και πάντα μέσα σε κάθε επίθεση. Για μένα με τη χθεσινή του απόδοση έσβησε τις κακές στιγμές του σε τόσους τελικούς. Μπήκε στο πάνθεον των μεγάλων ποδοσφαιριστών που στιγμάτισαν τελικούς και συνέβαλαν σε κατακτηση τροπαίων. Όσο για την Ντόρτμουντ, πάλεψε στα ίσα την γνώριμη της Μπάγερν, αλλά είχε την τύχη εναντίον της.

Ο ΔΙΑΛΟΓΟΣ ΜΟΛΙΣ ΑΝΟΙΞΕ. ΚΑΝΤΕ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΘΑ ΠΡΟΣΤΙΘΕΝΤΑΙ ΚΑΙ ΝΕΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ. ΚΑΙ ΟΣΟΙ ΘΕΛΕΤΕ, ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ THRAKISPROTS ΣΤΟ FACEBOOK…