Ο πρόξενος της Γερμανίας στην Θράκη για τον «γερμανικό» τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Στο πλαίσιο του αφιερώματος αλά… Θρακικά στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ, που θα φιλοξενηθεί στο Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου, το ThrakiSportS απευθύνθηκε στον επίτιμο πρόξενο της Γερμανίας στην Θράκη Σταμάτη Κουρούδη και του ζήτησε τις εκτιμήσεις του για τον «γερμανικό εμφύλιο».

Ο κ. Κουρούδης έχει αναλάβει από το 2009 τον τίτλο του επίτιμου προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Θράκη και συνοδεύει κάθε γερμανό αξιωματούχο που επισκέπτεται την περιοχή μας. Επιτυχημένος επιχειρηματίας ο ίδιος, καθότι διευθύνοντας σύμβουλος των «Θρακικών Εκκοκκιστηρίων» με ιστορία 40 χρόνων, έχει καταφέρει να κερδίσει την εκτίμηση όχι μόνο στο γεωγραφικό μας διαμέρισμα  αλλά και στο εξωτερικό. Άλλωστε, η επιχείρησή του είναι από της λίγες στην Ελλάδα και από τις ελάχιστες στην Θράκη που δεν επηρεάστηκαν πολύ από την κρίση, καθώς «εμείς κάναμε έγκαιρα τα κουμάντα μας, αλλά η αλήθεια είναι ότι μας βοήθησε και η φύση του αντικειμένου, καθώς έχουμε να κάνουμε με εξαγωγές που στην περίπτωσή μας δεν ελαττώθηκαν».

Σε σχέση με το γεγονός ότι για πρώτη φορά έφτασαν δυο γερμανικές ομάδες στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ τονίζει: «Σίγουρα καταρχήν, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που στον τελικό της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης κατάφεραν να φτάσουν δυο ομάδες από την Γερμανία. Αυτό δείχνει την πρόοδο του γερμανικού ποδοσφαίρου, που σταθερά άλλωστε βρίσκεται στην κορυφή. Είναι μεγάλη επιτυχία και δεν είναι τυχαίο ότι μέχρι και η καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ θα βρεθεί στο παιχνίδι. Ωστόσο, εκείνη είναι φανατική φίλαθλος, ενώ γεγονός είναι ότι προσωπικά δεν είμαι και ο πιο ένθερμος ποδοσφαιρόφιλος, οπότε δεν ξέρω αν είμαι και το καταλληλότερο για να κάνει εκτιμήσεις σχετικά με αυτήν την συνάντηση», ήταν η αρχική τοποθέτηση του κ. Κουρούδη.

Πρόβλεψη απέφυγε λοιπόν να μας κάνει, ωστόσο δεν δυσκολεύτηκε να απαντήσει σε σχέση με τις συλλογικές του προπονήσεις: «Κοιτάξτε, από τα χρόνια που ήμουν στην Γερμανία, έλεγα ότι ήμουν Μπάγερν, αλλά ποτέ δεν ήμουν ο φανατικός οπαδός της. Βέβαια, εγώ ήμουν στο Βερολίνο, αλλά η ομάδα της πόλης, η Χέρτα, ήταν τότε στην Β’ Εθνική. Μιλάμε για την περίοδο της δεκαετίας του ’80, την περίοδο που τελείωνε η δυναστεία της μεγάλης Μπάγερν. Μετά, τα τελευταία χρόνια, επειδή πήγαινα συχνά στην Βρέμη και είχα και πολλούς φίλους εκεί, υποστήριζα την Βέρντερ. Τώρα σε αυτόν τον τελικό, αν και Μπάγερν μικρός, πιάνω τον εαυτό μου να επιθυμεί νίκη της Ντόρτμουντ, στην λογική του να βρεθώ με την πλευρά του αδυνάτου, αν μπορεί κάποιος να χαρακτηρίσει “αδύνατη” την Μπορούσια».

Όσο για το αν κανονίζει με παρέα να δει τον γερμανικό αγώνα στην προξενική κατοικία στην Θράκη; «Όχι, δυστυχώς! Και μάλιστα, είναι πολύ πιθανό να μην μπορέσω καν να δω το παιχνίδι. Θα ταξιδέψω για το εξωτερικό και την ώρα της αναμέτρησης θα είμαι μακριά, λόγω κάποιων υποχρεώσεων και αυτό με στεναχωρεί. Αλλά που ξέρετε; Συνήθως σε τέτοια γεγονότα πάντοτε βρίσκεται στον χώρο μια τηλεόραση ώστε να ρίχνουμε κλεφτές ματιές και να μαθαίνουμε τι γίνεται στον αγώνα…».