Από την Ορεστιάδα στην Σουηδία: Ώρα Παγκοσμίου για την Εθνική Βόλεϊ

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

– Έφτασε στη Σουηδία η Εθνική Ελλάδας Ανδρών του βόλει. Από την Παρασκευή (23/5) στην πόλη Χάλμσταντ θα δώσει  τις δικές της μάχες για πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Στο πλαίσιο του προκριματικού ομίλου η εθνική μας θα αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Σουηδία στο πιο καθοριστικό ματς, εφόσον το αποτέλεσμα κόντρα σε Νορβηγία και Ισλανδία είναι το επιθυμητό, με στόχο την κατάκτηση της πρωτιάς που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό γύρο (σ.σ. η δεύτερη θέση στέλνει σε επιπλέον προκριματικό).

«Πιστεύω ότι η ομάδα είναι σε αρκετά καλή κατάσταση. Υπάρχει λίγη κούραση από την προετοιμασία και το ταξίδι, όμως, σε γενικές γραμμές έχει γίνει πολλή καλή δουλειά στην Ορεστιάδα και νομίζω ότι και στα φιλικά με τη Λετονία, βγήκαν αρκετά θετικά συμπεράσματα», δήλωσε ο Μενέλαος Κοκκινάκης και πρόσθεσε σχετικά με την ετοιμότητα της ομάδας: «Θέλω να πιστεύω ότι η δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις θα φανεί και στο γήπεδο. Είχαμε μερικά μικροπροβλήματα τραυματισμών με τον Προύσαλη και τον Φιλίποφ, αλλά ευτυχώς τα ξεπεράσαμε και έτσι δεν θα χρειαστεί να παίξω εγώ πασαδόρος».

Το μυαλό των διεθνών πάντως… ξεφεύγει από τη Σουηδία και φτάνει ως το Βέλγιο, αντίπαλο της εθνικής στον δρόμο για τα τελικά του ευρωπαϊκού που είναι και ο μεγάλος στόχος. Ο νεαρός διεθνής σχολιάζει: «Οι αγώνες που θα δώσουμε εδώ θα μας βοηθήσουν να φτάσουμε στο αγωνιστικό επίπεδο που απαιτείται για να αντιμετωπίσουμε στη συνέχεια το Βέλγιο. Με άλλα λόγια, οι δύο διοργανώσεις συνδέονται μεταξύ τους, αλλά στην παρούσα φάση, δεν σκεφτόμαστε το Βέλγιο. Όταν έρθει η ώρα για τα μπαράζ του Ευρωπαϊκού θα έχουμε το μυαλό μας αποκλειστικά εκεί και πιστεύω ότι όλα θα κριθούν από το ποιος θα βρεθεί σε καλύτερη μέρα. Ελπίζω, να είμαστε εμείς αυτοί που θα πάρουν την πρόκριση και στα προκριματικά του Παγκοσμίου και στα τελικά του Ευρωπαϊκού».

Την ίδια ώρα, στο «στρατόπεδο» της Σουηδίας περιμένουν με αρκετή αισιοδοξία τα ματς, πιστεύοντας και αυτοί πως η πρωτιά θα παιχθεί με την Ελλάδα.