Θρίλερ στην Football League: Παράταση στο όνειρο για τον Απόλλωνα των… Θρακιωτών!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Σε μπελάδες αναφορικά με την απευθείας άνοδο του στη Superleague, μπήκε ο Απόλλων Σμύρνης, στον οποίο αγωνίζονται έξι ποδοσφαιριστές που έχουν περάσει από ομάδες της Θράκης, μεταξύ των οποίων και ο Αλεξανδρουπολίτης Στράτος Χιντζίδης, μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Εθνικό Γαζώρου στη Ριζούπολη.

Πλέον η ελαφρά ταξιαρχία χρειάζεται μόνο τη νίκη στην Πάτρα κόντρα στην Παναχαϊκή προκειμένου να εξασφαλίσει μια θέση στην προνομιούχο πρώτη τριάδα. Στο σημερινό αγώνα (22/5) οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20’ με τον Κατσίκη για να ισοφαρίσει στο 65ο λεπτό ο Γαϊδαρτζής. Ετσι πάμε στο συγκλονιστικότερο φινάλε των τελευταίων ετών, αφού μία αγωνιστική πριν το τέλος, έξι ομάδες βρίσκονται σε απόσταση τριών βαθμών και έχουν ελπίδες για τα τρία απευθείας εισιτήρια ανόδου στην Σούπερ Λίγκα (Εργοτέλης 73, Απόλλων Σμύρνης 72, Ολυμπιακός Βόλου 72, Καλλονή 72, Ηρακλής 71, Παναιτωλικός 70).

Συγκεκριμένα, στην ιστορική ομάδα του Απόλλωνα, πέραν από τον Αλεξανδρουπολίτη Χιντζίδη, που έπαιξε στην ΠΑΕ Θράκη τη σεζόν 2008-09 έχοντας 11 συμμετοχές, αγωνίζονται ο Γιώργος Γουμάγιας, που πέρασε από τον Πανθρακικό τη σεζόν 2007-08 (13 συμμετοχές), ο Κώστας Ιασωνίδης, γνωστός και αυτός από το πέρασμα του από την ομάδα της Κομοτηνής από το καλοκαίρι του 2009 μέχρι τον Γενάρη του 2011 (15 συμμετοχές), ο Γιώργος Μπάρκογλου, ο οποίος έπαιξε στη Skoda Ξάνθη από το 2005 μέχρι τον Γενάρη του 2008 (35 συμμετοχές-9 γκολ), ο Πάολα Φαρινόλα με τρεις σεζόν στους Ξανθιώτες (2001-04, 5 συμμετοχές) και ο Ντιαλό, που πέρασε τέσσερα χρόνια στον Πανθρακικό (2006-10, 84 συμμετοχές-17 γκολ). Επίσης, μέχρι το χειμώνα στον Απόλλωνα αγωνίζονταν ο Παντελής Ντουτσαρίδης, που φόρεσε τη φανέλα του Πανθρακικού και της Δόξας Γρατινής, όπως επίσης και ο Κίμων Παπαδιώτης, ο οποίος πλέον παίζει στους Νέους της Skoda Ξάνθη. Βέβαια, στο σημερινό αγώνα έπαιξαν οι Ιασωνίδης, Μπάρκογλου και Φαρινόλα.

Μη ξεχνάμε βέβαια ότι από τον Απόλλωνα αναδείχθηκε και πήρε μεταγραφή στην ΑΕΚ ένας από τους σπουδαιότερους ποδοσφαιριστές, που ανέδειξε ποτέ το εβρίτικο και εν γένει το ελληνικό ποδόσφαιρο, ο Αλεξανδρουπολίτης Ντέμης Νικολαϊδης! Καταλαβαίνετε λοιπόν πως αν ο Απόλλων καταφέρει να κερδίσει την Κυριακή, θα υπάρχει στη Superleague τη νέα σεζόν ιδιαίτερα έντονο θρακιώτικο χρώμα, πέραν φυσικά της δεδομένης παρουσίας της Ξάνθης και του Πανθρακικού (που επί τρεις συνεχόμενες χρονιές έπαιζαν αντίπαλοι στο κύπελλο με ισάριθμες προκρίσεις των Κομοτηναίων).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Αλέκος Βοσνιάδης): Κοτταράς, Κιάσσος, Διαμάντης, Δεληζήσης, Ιασωνίδης, Καμαρά, Ρόβας (71’ Μπάρκογλου), Κατσίκης, Τσιλιγκίρης (89’ Καραδέμητρος), Φαρινόλα (71’ Καραμαλίκης), Μανιάς
ΕΘΝΙΚΟΣ ΓΑΖΩΡΟΥ (Παναγιώτης Διλμπέρης): Παπαθανασίου, Μεντής (46’ Μαχαιρούδης), Διαμαντίδης, Καπίας, Κουκόλης, Μερεσιώτης, Νύρλας, Ζυγκερίδης (56’ Β. Κωνσταντινίδης), Γεωργιάδης, Αγγελακάς, Γαϊδαρτζής.