Δηλώνει Αλεξανδρούπολη ο Εθνικός!!!

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Λίγες ώρες μετά τα μεσάνυχτα της Τετάρτης, ξημερώματα Πέμπτης, και παρόλο που δεν υπάρχει επίσημη ανακοίνωση από πλευράς Εθνικού για την έδρα που θα αγωνιστεί η ομάδα στο CEV Cup αν και η Τετάρτη ήταν η τελευταία ημέρα προθεσμίας, όλα έδειχναν ότι τελικά θα δηλωθεί σαν έδρα το κλειστό  γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης!

Οι άνθρωποι της διοίκησης του συλλόγου του Έβρου μέχρι και την ύστατη στιγμή, κατέβαλλαν κάθε προσπάθεια σε συνεννόηση και παράλληλα πιέζοντας το Δήμο και τις υπηρεσίες του, για να λυθεί το μοναδικό αγκάθι που είχε απομείνει ως μια εκ των αναγκαίων προϋποθέσεων: η χωρητικότητα του γηπέδου. Τελικά, μετά από συζητήσεις, διαφωνίες και αντιπαραθέσεις, προκρίθηκε η λύση της παραγγελίας των πτυσσόμενων κερκίδων στην πλευρά της τζαμαρίας του κλειστού γυμναστηρίου, ώστε η συνολική του χωρητικότητα να πλησιάζει των χιλίων θέσεων καθήμενων.

Μια λύση αρκετά κοστοβόρα και πιο επιβαρυντική από την τοποθέτηση των μόνιμων κατασκευών στις δυο άκρες (πέταλα) του γηπέδου, επιλογή όμως που συνάντησε εμπόδια αφού δεν θα μπορούσε να διεξαχθεί αγώνας χάντμπολ. Ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης δεσμεύθηκε ότι θα προβεί στην παραγγελία πτυσσόμενης εξέδρας επιχειρώντας να βρει τους οικονομικούς πόρους για να καλύψει το κόστος, ενώ παράλληλα, μπαίνουν άμεσα τα συνεργεία για την ανακατασκευή των αποδυτηρίων, χώρου ιατρείου, των WC , του φωτισμού και ότι άλλο απαιτηθεί.

Παρόλα αυτά, αν και οι πληροφορίες μας – ανεπίσημες, αφού ο Ευρωπαίος Εθνικός δεν διαθέτει Γραφείο Τύπου ώστε να ενημερώνει για τα βασικά και τα στοιχειώδη, όπως έχουν οι περισσότερες οργανωμένες ομάδες της Βόλει Λιγκ – έλεγαν ότι δηλώνεται σαν έδρα το γήπεδό της Αλεξανδρούπολης, η ομάδα του Έβρου δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα αγωνιστεί σε αυτό στα ευρωπαϊκά κύπελλα. Πρέπει να περάσει τον σκόπελο της επιθεώρησης από ειδικό απεσταλμένο της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας, ο οποίος για να δώσει την τελική έγκριση, θα πρέπει να δει ότι εκτελούνται εργασίες και ότι τα βασικά προαπαιτούμενα θα είναι έτοιμα στην ώρα τους.

Αλλιώς, δεν αποκλείεται, όπως δήλωσε κι ο πρόεδρος του ΤΑΑ Γιάννης Τζήμας στον Δ. Κολιό και το Radio Maximum, ακόμη και να ακυρωθεί η συμμετοχή του Εθνικού στο CEV Cup!…