Στο Πεκίνο αγωνίζεται ο Μπανιώτης ανήμερα της γιορτής του

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στο Challenge της IAAF στο Πεκίνο αγωνίζεται το απόγευμα της Τρίτης (ώρα Ελλάδος), ανήμερα της ονομαστικής του εορτής, ο Κώστας Μπανιώτης της Ολυμπιάδας Κομοτηνής.

Στην διοργάνωση θα πάρουν  μέρος πέρα από τον Κώστα Μπανιώτη και ο Γιώργος Τσάκωνας (ΓΑΣ Σκάλας). Ο Μπανιώτης αγωνίστηκε πριν από λίγες μέρες στο Diamond League της Ντόχα, όπου ξεπέρασε τα 2,19 μ. στο ύψος, επίδοση που θα επιδιώξει να βελτιώσει, δεδομένο του ότι απέχει από τα αγωνιστικά του επίπεδα.

Αντίπαλοι του Μπανιώτη θα είναι μεταξύ άλλων ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2007 Ντόναλντ Τόμας και ο πρωταθλητής Ευρώπης το 2010 Αλεξαντρ Σουστόφ. Ο αγώνας θα γίνει στην “Φωλιά του Πουλιού”, το Ολυμπιακό Στάδιο δηλαδή, όπου είχε κάνει ντεμπούντο σε Ολυμπιακούς Αγώνες ο θρακιώτης πρωταθλητής το 2008.

Ντεμπούτο στη σεζόν κάνει ο Τσάκωνας, ο οποίος προέρχεται από πρόβλημα τραυματισμού. Ο άλτης του Δημήτρη Χατζόπουλου χρειάστηκε να αναπροσαρμόσει το πρόγραμμα προπόνησης εξαιτίας των ενοχλήσεων στη μέση, ωστόσο επέλεξε να ταξιδέψει στοΠεκίνο, καθώς η μαγνητική στην οποία υποβλήθηκε ήταν «καθαρή».