Στο Δήμο η εκμετάλλευση και διαχείριση του κολυμβητηρίου

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

-Την διαχείριση και την εκμετάλλευση του νέου Κολυμβητηρίου Αλεξανδρούπολης το οποίο αναμένεται τις επόμενες ημέρες να δοθεί για χρήση στους πολίτες ,θα έχει αποκλειστικά και μόνο ο Δήμος σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση η οποία πάρθηκε στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Δευτέρας.

Όπως αναφέρει η ΕΡΑ, το θέμα έφερε εκτάκτως στην συνεδρίαση ο δήμαρχος Ευάγγελο Λαμπάκης. Σύμφωνα με τον κ.Λαμπάκη, οι δαπάνες αγγίζουν τις 700.000 ετησίως, (300.000 το φυσικό αέριο, 250.000 η ΔΕΗ),ενώ τα έσοδα από μισθώματα είναι 40.000 ευρώ, 200.000 οι συνδρομές, ενώ €3 θα είναι η συμμετοχή κάθε αθλητή σε αγώνα για μία ημέρα.

Μάλιστα την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να μεταφερθούν τα γραφεία του Αθλητικού Πολιτιστικού Κέντρου (ΑΠΟΚΔΑ) στο χώρο του νέου κολυμβητηρίου. Εξάλλου την Τετάρτη στις 6.30μμ συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Αλεξανδρούπολης με μοναδικό θέμα την έγκριση Κανονισμού Λειτουργίας του Νέου Κολυμβητηρίου του Δήμου.

«Το μεγάλο μας στοίχημα είναι να καταφέρουμε και να εξασφαλίσουμε την λειτουργία του κολυμβητηρίου. Όταν μελετήθηκε το κολυμβητήριο πριν από αρκετά χρόνια οι τιμές του πετρελαίου, φυσικού αερίου και της ηλεκτρικής ενέργειας ήταν σε χαμηλά επίπεδα, ενώ εάν ίσχυαν εκείνα τα νούμερα σήμερα θα μπορούσαμε να το λειτουργήσουμε» σχολίασε στην ΕΡΑ ο αντιδήμαρχος Τραιανούπολης Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κ. Γιάννης Φαλέκας υπογραμμίζοντας πως «δυστυχώς ο δρόμος και ο τρόπος και όλα όσα έχουν συμβεί στην χώρα μας έχουν εκτοξεύσει τις τιμές οπότε ενεργειακά και με το Φυσικό Αέριο και την Ηλεκτρική Ενέργεια το κόστος είναι τεράστιο και δυσβάσταχτο. Γι αυτό και εμείς στραφήκαμε σε ένα καινοτόμο τρόπο που είναι η χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και ευελπιστούμε ότι, το εγχείρημα μας θα ολοκληρωθεί φέτος ώστε τον επόμενο χειμώνα να πάμε σε μια οικονομική λύση ενεργειακή.»