Στενεύουν τα περιθώρια για την έδρα του ευρωπαίου Εθνικού

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Κρίσιμες είναι οι επόμενες ώρες σε ότι αφορά το θέμα της έδρας που θα χρησιμοποιήσει ο Εθνικός στις ευρωπαϊκές του υποχρεώσεις τον ερχόμενο Φθινόπωρο.

Το φλέγον αυτό ζήτημα κρέμεται από ναι κλωστή και κανείς δεν θα μπορεί να αποκλείσει τίποτα.

Η αλήθεια όμως είναι ότι τα περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα στην προοπτική να αγωνιστεί ο Ευρωπαίος Εθνικός στην φυσική του έδρα , στο κλειστό γυμναστήριο Αλεξανδρούπολης, μπροστά στον κόσμο του.

Στην διοίκηση του συλλόγου, το μόνο που δεν σκέφτονται είναι να μην παίξει η ομάδα μέσα στη φυσική της έδρα. Για αυτό και σε συνεργασία με τον δήμαρχο Αλεξανδρούπολης βρίσκονται σε συνεχείς επαφές και συζητήσεις για να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια. Και αν το θέμα των αποδυτηρίων, του φωτισμού και των λοιπών υποδομών έχουν μπει σε μια σειρά και θα διευθετηθούν, το μοναδικό αλλά και πιο σοβαρό (και μέχρι αυτή τη στιγμή αξεπέραστο) αγκάθι είναι αυτό της χωρητικότητας του γηπέδου.

Οι απαιτήσεις της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας κάνουν λόγο για 10.00 θέσεις καθήμενων, σταθερές δηλαδή, νούμερο που είναι μακριά από τις σημερινές συνθήκες. Γίνεται προσπάθεια για δημιουργία πτυσσόμενων κερκίδων εντός του γηπέδου (στις τζαμαρίες) και εκεί επικεντρώνουν όλοι τις πιέσεις και την προσοχή τους.

Το βέβαιο είναι ότι οι όποιες κινήσεις και αποφάσεις πρέπει να επιταχυνθούν αφού η Τετάρτη (αύριο) είναι η τελευταία ημερομηνία για δήλωση της έδρας στην οποία θα αγωνιστεί ο Εθνικός στα ευρωπαϊκά κύπελλο. Αλεξανδρούπολη ή Ορεστιάδα – Κομοτηνή – Ξάνθη; Η αντίστροφη κίνηση για την δήλωση της έδρας έχει ξεκινήσει…