Ξανά στις προπονήσεις της Εθνικής ο Προύσαλης

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα Γιάννης Βαβαλικούδης

– Ο Κώστας Προύσαλης επιστρέφει στις προπονήσεις της Εθνικής μας ομάδας βόλει που προετοιμάζεται στην Ορεστιάδα.

Ο Ναουσαίος πασαδόρος ανήμερα της ονομαστικής του εορτής επέστρεψε δυνατός και έτοιμος για να βοηθήσει την ομάδα, ξεπερνώντας το πρόβλημα τραυματισμού που αντιμετώπισε  και θα ακολουθήσει την αποστολή που αναχωρεί το πρωί της Πέμπτης για την Σουηδία, όπου θα διεξαχθεί ο προκριματικός όμιλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος.

«Θέλοντας και μη, τα παιχνίδια με Σουηδία, Νορβηγία, Ισλανδία θα μας βοηθήσουν για να μοντάρουμε την ομάδα εν όψει του μεγάλου στόχου που δεν είναι άλλος από την πρόκριση μας στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Θεωρώ ότι με τις προπονήσεις που απομένουν και τους τρεις αγώνες που έχουμε μπροστά μας, ο ένας θα βρίσκει τα πατήματα του άλλου, θα βελτιωνόμαστε και απλά εύχομαι να είμαστε υγιής γιατί αυτή η ομάδα έχει πραγματικά ταλέντο», δήλωσε ο έμπειρος άσος και συμπλήρωσε με νόημα: «Αν αυτή η ομάδα είναι πλήρης, που για μένα σημαίνει ότι οι προπονητές θα έχουν στη διάθεσή τους τους 12 παίκτες που αυτοί θα έχουν επιλέξει και δεν θα υπάρχουν ατυχίες, τότε μπορούμε να πετύχουμε όμορφα πράγματα».

Κι αν στον αθλητισμό συνήθως οι πρωταγωνιστές δηλώνουν ότι το μυαλό τους είναι στο επόμενο ματς, ο Προύσαλης παραδέχθηκε ότι «το μυαλό μας είναι στους Βέλγους. Σίγουρα είναι σημαντικά και τα ματς της Σουηδίας, αλλά εκεί εύκολα ή δύσκολα πιστεύω ότι θα τα καταφέρουμε. Με το Βέλγιο όμως τα πράγματα είναι διαφορετικά, αφού πρόκειται για μια πολύ καλή ομάδα. Το έργο μας είναι πολύ δύσκολο, ωστόσο όλοι θέλουμε πάρα πολύ να φέρουμε την Εθνική στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος».

Όσον αφορά τον Φιλίποφ, ο νεαρός άσος είναι σε καλύτερη κατάσταση, αλλά και σήμερα θα προπονηθεί συντηρητικά προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος επιδείνωσης των ενοχλήσεων στο πόδι του.