”Έκλεισε” στη Ζενίτ ο Λοντίγκιν!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

Στη Ζενίτ συμφώνησε να συνεχίsει την καριέρα του ο τερματοφύλακας της Skoda Ξάνθη, Γιούρι Λοντίγκιν, εξαργυρώνοντας την εκπληκτική σεζόν που πραγματοποίησε με τη φανέλα της ξανθιώτικης ομάδας έναντι ενός ποσού, που ξεπερνά τις 800 χιλιάδες ευρώ!

Ο Έλληνας τερματοφύλακας βρίσκεται στην Αθήνα για τις καθημερινές προπονήσεις που πραγματοποιούν ποδοσφαιριστές του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος στις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά στο πλαίσιο της καλύτερης δυνατής προετοιμασίας τους για τον αγώνα εναντίον της Λιθουανίας (7/6/2013, προκριματικά Παγκοσμίου Κυπέλλου).

Η είδηση για την μεταγραφή του Λοντίγκιν στην Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης, που εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα ανακοινωθεί ενδεχομένως και εντός της εβδομάδας, επιβεβαιώθηκε σύμφωνα με πληροφορίες από τον ίδιο τον παίκτη στους συμπαίκτες του στην Εθνική. Αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό των 800.000 ευρώ αφορά το κέρδος που θα βγάλει καθαρά η Skoda Ξάνθη από αυτήν την μεταγραφή και σε αυτό δεν περιλαμβάνονται οι αποδοχές του παίκτη.

Η Ζενίτ παρακολουθούσε στενά τον γκολκίπερ της Ξάνθης, θεωρώντας τον ως ιδανή επένδυση, όχι μόνο λόγω της ποιότητάς του αλλά και του γεγονότος ότι γνωρίζει την ρωσική γλώσσα. Μάλιστα, όπως είχε αποκαλύψει πριν δύο μήνες το ThrakiSportS, μετά το “Ελ Θράκικο” στις 18 Μαρτίου, είχε στείλει τότε αντιπροσώπους της στο ΔΑΚ Κομοτηνής για να τον παρακολουθήσουν από κοντά στην αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Πανθρακικό. Το ενδιαφέρον φούντωσε τον τελευταίο ένα μήνα και υπενθυμίζεται ότι το ThrakiSportS είχε αποκαλύψει τις παραμονές του Πάσχα την εκδήλωση πλέον του ενδιαφέροντος από την Ζενίτ αλλά και το ποσό που έδειχνε διατεθειμένη να δαπανήσει η ρωσική ομάδα για να τον αποκτήσει.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα έχουμε τις προσεχείς ώρες, που αναμένονται και οι επίσημες ανακοινώσεις, εκτός φυσικά συγκλονιστικού απροόπτου…