Δεν παίρνουν άδεια ΠΑΣ και ΠΑΟ. Βλέπει Ευρώπη η Ξάνθη!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Κώστας Πιτιακούδης

–  Ξεκίνησε την Τρίτη από την αρμόδια πρωτοβάθμια επιτροπή της ΕΠΟ η υπόθεση της εξέτασης των φακέλων αδειοδότησης, με τις πληροφορίες που υπάρχουν να δίνουν μετά… βεβαιότητας ευρωπαϊκό εισιτήριο στην Ξάνθη.

Μάλιστα, σύμφωνα με νεώτερες βραδινές πληρροφίες οι σχετικές αποφάσεις της επιτροπής για το ποιες ομάδες παίρνουν άδεια και ποιες όχι μπορεί να ανακοινωθούν εντός των επομένων ωρών, ίσως και εντός της ημέρας με πιο πιθανή την Τετάρτη, αν και οι αρχικές πληροφορίες ήθελαν αυτό να συμβαίνει την Παρασκευή (24/5).

Σύμφωνα με τις διασταυρωμένες πληροφορίες που υπάρχουν και κάνουν από το απόγευμα τον γύρο των δημοσιογραφικών γραφείων, την Τρίτη (21/5) η επιτροπή ασχολήθηκε με τις περιπτώσεις του Παναθηναϊκού, του ΠΑΣ Γιάννινα, του Αστέρα Τρίπολης, του Αρη, του ΟΦΗ, της Ξάνθης, της Βέροιας, αλλά και της ΑΕΚ, η οποία είχε καταθέσει φάκελο πριν από περίπου δύο μήνες (ως όφειλε), αγωνιζόμενη στη Super League.

Από αυτές τις ομάδες, Παναθηναϊκός, ΠΑΣ Γιάννινα, Αρης, ΟΦΗ αλλά και η ΑΕΚ σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά ΔΕΝ παίρνουν άδεια. Αντίθετα, η Ξάνθη αλλά και οι Αστέρας Τρίπολης και Βέροια (κατά… 99%) θα πάρουν το «ok» της επιτροπής. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο ΠΑΣ, του οποίου η εγγυητική των 500.000 ευρώ δεν έγινε αποδεκτή από την επιτροπή, δεν θα μπορεί να παίξει στην Ευρώπη, ο Παναθηναϊκός, αν και έκτος μετά το μπαράζ, δεν δύναται να τον αντικαταστήσει και έτσι το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο θα πάει στην έβδομη της βαθμολογίας, Ξάνθη.

Οπως έχει επισημάνει το thrakisports, οι μη αδειοδοτηθείσες ομάδες θα συμμετέχουν κανονικά στα πρωταθλήματα, αλλά θα έχουν περιορισμό πραγματοποίησης μόνο τριών μεταγραφών για παίκτες άνω των 24 ετών και τεσσάρων ανανεώσεων συμβολαίων. Φυσικά υπάρχει η δυνατότητα έφεσης από τις ομάδες που δεν πήραν άδεια, η οποία έφεση θα εξεταστεί από τη δευτεροβάθμια επιτροπή αδειοδότησης.

To ThrakiSportS παρακολουθεί τις εξελίξεις και θα σας ενημερώσει και οτιδήποτε νεώτερο…