Photos: Όλα όσα έγιναν στο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Το 21ο Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού, το πρώτο της νέας 20ετίας, ολοκλήρωσε και φέτος με μεγάλη επιτυχία τις εργασίες του, στέλνοντας παντού ένα ηχηρό μήνυμα, ότι αυτή η Ελλάδα στην οποία όλοι πιστεύουμε εκπροσωπείται επάξια από αυτό το «μικρό» Τμήμα του ακριτικού μας Πανεπιστημίου. 

Ήταν ένα Συνέδριο πλήρες από κάθε άποψ,η με σημαντική διεθνή εκπροσώπηση, 700 συνολικά εγγραφές και υψηλό επιστημονικό επίπεδο. Η τελετή αναγόρευσης σε επίτιμο διδάκτορα του ΤΕΦΑΑ-ΔΠΘ, του αναπλ. καθηγητή Φυσικής του ΕΚΠΑ Κωνσταντίνου Καρτάλη, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής σε μια κατάμεστη αίθουσα και συγκέντρωσε το ενδιαφέρον των μέσων μαζικής ενημέρωσης αλλά και συνέδρων, φοιτητών και πολιτών της Κομοτηνής. ΆΛλωστε, ο κ. Καρτάλης έχει συνδέσει πλέον το όνομά του με την ιστορία του ΤΕΦΑΑ της Κομοτηνής και κυρίως με τη νεότερη ιστορία του, που αρχίζει στις νέες εντυπωσιακές του εγκαταστάσεις, για των οποίων την κατασκευή ο ίδιος έπαιξε καθοριστικό ρόλο.

Η τελετή έναρξης που ακολούθησε παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μαρώνειας Παντελεήμονος, της Γενικής Γραμματέως Αθλητισμού Κ. Γιαννακίδου, του Δημάρχου Κομοτηνής Γ. Πετρίδη και της Διοίκησης του ΔΠΘ, σφραγίστηκε με την παράφραση του πρύτανη του ΔΠΘ καθηγητή Κωνσταντίνου Ρέμελη, «πες μου τα συνέδριά σου να σου πω τι τμήμα είσαι» και τη δήλωσή του ότι είναι ιδιαίτερα περήφανος για το ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής. 

Έξι Σεμινάρια, τρείς στρογγυλές τράπεζες και τρείς παράλληλες εκδηλώσεις με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές, καθώς και προφορικές και αναρτημένες ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος παρουσιάστηκαν, καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης. Ο πρόεδρος του Συνεδρίου και Αντιπρύτανης του ΔΠΘ, Καθηγητής Γεώργιος Κώστα, στην τελετή λήξης, γεμάτος αισιοδοξία για το μέλλον, προσκάλεσε τον κόσμο στο επόμενο συνέδριο του 2014 που θα γίνει στις 16-18 Μαΐου 2014.

Ακόμα ένα επιτυχημένο συνέδριο λοιπόν πέρασε στην ιστορία και δείχνει ότι αυτός ο θεσμός αντέχει και έχει αποκτήσει τη δυναμική που χρειάζεται για να αντέξει και στο μέλλον, ανεξαρτήτως της όποιας κατάστασης. Και αυτό είναι η αξία που έχει κερδίσει, με τη συνέπειά του, για όλους αυτούς που το στηρίζουν…