Ιταλικές σειρήνες για τον Ραφαήλ Κουμεντάκη

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Σε μια κλωστή κρέμεται η παρουσία του Ραφαήλ Κουμεντάκη στην ομάδα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης την επόμενη (ευρωπαϊκή για την ομάδα του Έβρου) αγωνιστική περίοδο. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο καλύτερος Έλληνας παίκτης στην ηλικία του έχει δεχθεί ξανά πρόταση από ομάδα του Καμπιονάτο αλλά η διοίκηση του Εθνικού δεν δείχνει διατεθειμένη, τουλάχιστον μέχρι αυτή την ώρα, να τον αφήσει ελεύθερο χωρίς ανταλλάγματα που να την ικανοποιούν.

Οι άνθρωποι της ομάδας της Αλεξανδρούπολης, κρίνουν ότι η πρότιαση που έχει φτάσει είναι σε χαμηλά οικονομιικά επίπεδα και δεν ανταποκρίνεται στην αξία του αθλητή. Οι απαιτήσεις δεν φαίννοται να βρίσκουν σύμφωνους τους Ιταλούς σε τέτοια περίοδο κρίσης και ξεκαθάρισαν στην διοίκηση του Εθνικού ότι δεν είναι  διατεθειμένοι να καταβάλλουν. Όμως ο παίκτης, σύμφωνα με πληροφορίες, καλοβλέπει την περίπτωση να αγωνιστεί στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου αλλά ως τώρα δεν βλέπει την ίδια διάθεση και από την πλευρά της διοίκησης της ομάδας του.

Υπενθυμίζεται ότι και πέρσι τέτοια περίοδο ο Κουμεντάκης είχε δεχθεί κρούση από μεγάλη ιταλική ομάδα (Ματσεράτα). Ο Ραφαήλ, που βρίσκεται στην Ορεστιάδα για την προετοιμασία της Εθνικής, σίγουρα θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει το ενδεχόμενο της μετακίνησής του στο Καμπιονάτο με τον πρωταθλητή εκεί Δημήτρη Τζούριτς, που διαπρέπει στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Σε κάθε περίπτωση, οι συζητήσεις συνεχίζονται. Η διοίκηση του Εθνικού δεν θα ήθελε να απουσιάζει ένα δικό της παιδί από το πρώτο ευρωπαϊκό ματς της ομάδας μετά από τρεις δεκαετίες, αλλά έχει ανάγκη τα χρήματα ενόψει των υποχρεώσεων της επόμενης σεζόν. Και μένει το ερώτημα μέχρι ποιο ύψος χρηματικού ποσού θα σταθεί εμπόδιο στην ανέλιξη ενός από τα κορυφαία ταλέντα που έχει βγάλει το ελληνικό βόλεϊ τα τελευταία χρόνια…