Πλήθος κόσμου στις ποδηλατοπορείες Ξάνθης και Κομοτηνής

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Περισσότερα από 200 άτομα συγκεντρώθηκαν στην Ξάνθη και άλλα τόσα στην Κομοτηνή για τις ποδηλατοπορείες που διοργανώθηκαν το μεσημέρι της Κυριακής, την ίδια ώρα, σε πολλές πόλεις της Ελλάδας.

Στην Κομοτηνή οι ποδηλάτες έκαναν τον γύρο της πόλης, σε μια διοργάνωση που διοργανώθηκε για τρίτη σερί χρονιά στην Ροδόπη και για έκτη πανελλαδικά. Στην πορεία της Κομοτηνής συμμετείχαν και πέντε ποδηλάτες από τη Κεσσάνη, μέλη του Ποδηλατικού – Ορειβατικού Ομίλου της τουρκικής πόλης της Ανατολικής Θράκης.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χασάν Εμρέ, ο οποίος έχει ιδρυθεί πριν από 20 χρόνια, σε δηλώσεις του τόνισε ότι ήρθαν στην Κομοτηνή για να συμμετάσχουν στο γεγονός, θεωρώντας ότι το ποδήλατο αποτελεί ένα καλό μέσο για να γεφυρωθεί η φιλία μεταξύ των δύο πόλεων.

Παράλληλα, κάλεσε τους κομοτηναίους ποδηλάτες να παραβρεθούν  το Σεπτέμβριο στο Φεστιβάλ της Κεσσάνης για ποδήλατα πίστας. Από την πλευρά της, η Μαρία Κυριακοπούλου του Ποδηλατικού Ομίλου Κομοτηνής επισήμανε τον συμβολικό χαρακτήρα της ποδηλατοπορείας και τόνισε την σημασία που είχε η κατασκευή των ποδηλατόδρομων στην πόλη. Δείτε φωτογραφίες…