Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γκολφ στην Θράκη!!!

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Στην Θράκη διεξάγεται αυτές τις ημέρες το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Γκολφ “World Match Play Championship”, με συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων του αθλήματος στην υφήλιο.

Το γεγονός ότι κανείς σχεδόν δεν το γνωρίζει, δεν οφείλεται όμως μόνο στην γενικότερη ελληνική άγνοια περί του αθλήματος, αλλά και στο ότι η διοργάνωση δεν διεξάγεται στην ελληνική Θράκη αλλά στην βουλγαρική πλευρά του γεωγραφικού μας χώρου, που φροντίζει να διαφημίσει τουριστικά χάρη σε αυτήν την διοργάνωση την περιοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι τα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία του κόσμου κάνουν λόγο για αγώνες που διεξάγονται στα “Thracial Cliffs”, δηλαδή στους “Θρακικούς Γρεμούς” σε ελεύθερη μετάφραση και συγκεκριμένα σε αυτούς που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή των παραλίων της Μαύρης Θάλασσας.

Το γκολφ ποτέ δεν αποτέλεσε αγαπημένο άθλημα των Ελλήνων, αν και είχαμε μέχρι και Πρόεδρο Δημοκρατίας που το εξασκούσε τακτικά στην Γλυφάδα. Έτσι ελάχιστοι σκέφτηκαν να εκμεταλλευθούν τα όμορφα ελληνικά τοπία για να δημιουργηθούν γήπεδα γκολφ, που θα φέρουν τουρισμό από το εξωτερικό και μάλιστα όχι οποιονδήποτε, αλλά με… παχηλά πορτοφόλια. Κάποια στιγμή, πριν περίπου μία δεκαετία, είχε παρουσιαστεί ένα σχέδιο για δημιουργία γηπέδου γκολφ μαζί με μεγάλη ξενοδοχειακή εγκατάσταση στον Ίασμο, αλλά ποτέ δεν προχώρησε αυτό το σχέδιο. Αντίθετα, οι γείτονες Βούλγαροι όχι μόνο προχώρησαν την ιδέα, αλλά πλέον την αξιοποιούν διοργανώνοντας κορυφαίους για το άθλημα αγώνες, που προβάλονται από τα κορυφαία διεθνή δίκτυα και διαφημίζουν την Θράκη ως μια… βουλγαρική περιοχή.

Στον αγωνιστικό τομέα, το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν οι προημιτελικοί του World Play Championship, με τον βορειοιρλανδό Γρέιαμ μακντάουαλ να επικρατεί με 2-1 του βέλγου Νικολά Κολσαέρς και να του στερεί την δυνατότητα να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πέρυσι. Ο Μακντάουαλ θα αντιμετωπίσει στον έναν ημιτελικό τον νοτιαφρικανό Μπράντεν Γκρέις, ενώ στον άλλο ημιτελικό θα κοντραριστούν  ο επίσης νοτιαφρικανός Τόιμας Άικεν με τον ταϊλανδό Τονγκ Τσάι Γιαντέε. Τόσο οι ημιτελικοί όσο και ο μεγάλος τελικός θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή…