Όλα όσα έγιναν στο επεισοδιακό ματς Ορφέα – Ορέστη

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Την πρώτη του νίκη στα μπαράζ πέτυχε ο Ορέστης Ορεστιάδας στην Ξάνθη, επικρατώντας 3-1 του Ορφέα στο βροχερό γήπεδο του ΑΠΟΞ Ξάνθης, στερώντας από τους γηπεδούχους να κάνουν αποφασιστικό βήμα για την άνοδο στην Γ’ Εθνική.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά για τους γηπεδούχους, καθώς στο 17’ ο Μαλαδένης έκανε τη σέντρα και ο Ξανθόπουλος με κεφαλιά έκανε το 1-0. Ωστόσο, η απάντηση του Ορέστη ήρθε άμεσα και στο 21’ ο Ρουσίδης με σουτ ισοφάρισε σε 1-1. Στο 37’ ο Πετρόπουλος εκμεταλλεύτηκε λάθος διώξιμο του τερματοφύλακα των γηπεδούχων κι έκανε το 1-2 για την ομάδα της Ορεστιάδας. Με την λήξη του ημιχρόνου υπήρξε ένταση καθώς οι παίκτες των δύο ομάδων κατευθύνονταν προς τα αποδυτήρα, καθώς ιδίως οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονταν για τις διαιτητικές αποφάσεις και κυρίως για την συχνή χρησιμοποίηση της σφυρίχτρας του διαιτητή Μηλιάδη.

Αυτή η ένταση είχε τις επιπτώσεις της, αφού στην επανάληψη τα πράγματα έγιναν πιο δύσκολα για τον Ορφέα, όχι μόνο εξαιτίας της βροχής που δυσκόλευε τους ποδοσφαιριστές αλλά και τους ελάχιστους θεατές (όπως φαίνεται και στην φωτο του olaxanthi) αλλά κυρίως επειδή στο 52’ ο Καρυώτης δέχτηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβλήθηκε αφήνοντας τους Ξανθιώτες με παίκτη λιγότερο. Το αριθμητικό τους πλεονέκτημα το εκμεταλλεύθηκαν αμέσως οι Εβρίτες, αφού στο 55’ ο Ορέστης με τον Δαρβούρδη πέτυχε το 1-3. Στο 82’ ο Πετράς των φιλοξενούμενων, που λίγο πριν είχε μπει ως αλλαγή στον αγωνιστικίο χώρο, δέχτηκε δεύτερη κίτρινη και αποβλήθηκε, με τις δύο ομάδες να συνεχίζουν με δέκα.  Στο 85’ ο Καραγκιόζης είχε δοκάρι για τους Ξανθιώτες και έχασε μεγάλη ευκαιρία για να μειώσει τιο σκορ, ενώ στο 90’ ο Ορέστης έμεινε με εννέα παίκτες, καθώς είδε κόκκινη κάρτα ο Θεμελάκης.

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Μηλιάδης, Νικολαΐδης και Κατσικογιάννης του Συνδέσμου Μακεδονίας

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Δημόπουλος (46’ Δημητρίου), Μαυρόπουλος, Καρυώτης, Μουμίν Ημίτ, Μαλαδένης, Κετσιεμενίδης, Μπαμπαΐτης (57’ Σουκρή Ογλού), Ποριατζίδης (46’ Χουσεΐν Ογλού), Ξανθόπουλος, Καραγκιόζης, Μουμίν Ογλού Τουγιάλ

ΟΡΕΣΤΗΣ ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ: Φιλιππίδης, Χαλιμακούδης, Μυλωνάς Π., Κοτζά Αλή, Ρουσίδης (65’ Πετράς) , Πετρόπουλος Σ., Μυλωνάς Γ., Θεμελάκης, Δαρβουδής, Πετρόπουλος Κ. (62’ Αμοιρόπουλος), Νικολόπουλος

-)  ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ, ΟΠΩΣ ΤΟΝ ΜΕΤΕΔΩΣΕ ΤΟ THRAKISPORTS, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ