Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς για Πανθρακικό, Άρη και Μάντζιο…

Ανταπόκριση από την Θεσσαλονίκη: Κώστας Καραγιάννης

–  Ο Ζόραν Στοΐνοβιτς, πρώην παίκτης του Άρη και νυν συνεργάτης του Άκη Μάντζιου στο τιμόνι του αγωνιστικού τμήματος του Πανθρακικού, μίλησε με αφορμή το πρόσφατο φιλικό στην Κομοτηνή ανάμεσα στον Άρη και τον Πανθρακικό στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης “Arena”.

Μίλησε για τους θρακιώτες αλλά και για τους “κίτρινους”, για την φετινή τους παρουσία στο πρωτάθλημα αλλά και για την επόμενη μέρα του συλλόγου. Συγκεκριμένα, αρχικά, υπογράμμισε: “Ευτυχώς που, παρ’ ότι έτσι όπως είχαν έρθει πράγματα, παρέμειναν και ο Άρης και ο Πανθρακικός. Είμαι κοντά και στα δύο σωματεία και χάρηκα πολύ που κέρδισαν τη σωτηρία”.

Για το ντεμαράζ που έκανε ο Άρης στα τελευταία παιχνίδια, αλλά και την πτώση της απόδοσης του Πανθρακικού στο β’ γύρο: “Αποδείχθηκε πως στο ποδόσφαιρο ποτέ δεν πρέπει να είσαι ήσυχος. Και όλοι, όλους εμάς που είμαστε στελέχη στις ομάδες, μας κρίνουν αυστηρά και όλα τα καλά μπορεί να ξεχαστούν σε μια στιγμή και να σε διώξουν”.

Για το καλό ποδόσφαιρο που έπαιξε ο Πανθρακικός τη φετινή σεζόν: “Ναι, παίξαμε πολύ καλά. Ήταν ο κος Παντελίδης αρχικά, παίζαμε καλό ποδόσφαιρο, μετά ήρθε και ο κος Δερμιτζάκης που άλλαξε κάποια πράγματα αλλά συνεχίσαμε να έχουμε καλή παρουσία, παρά το γεγονός πως στο τέλος δεν κάναμε και τόσο καλές εμφανίσεις”.

Για το νέο προπονητή του Πανθρακικού, στενό του συνεργάτη και παλιό του συμπαίκτη στον Άρη, Άκη Μάντζιο: “Δεν του δόθηκε η ευκαιρία να είναι προπονητής σε ήρεμο και καλό περιβάλλον, χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν. Νομίζω πως στον Πανθρακικό θα του δοθεί αυτή η ευκαιρία και όλοι όσοι είμαστε εδώ θα τον βοηθήσουμε ώστε να πετύχουμε τους στόχους της ομάδας”.

Για το χτεσινό φιλικό παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες: “Συνήθως αυτά τα παιχνίδια είναι και τα θεωρούμε αγγαρεία, αλλά αυτό δεν ήταν. Έγινε πολύ καλό παιχνίδι, μπήκαν πολύ ωραία γκολ. Και ο Καστσελάν και ο Τριανταφυλλάκος πέτυχαν ωραία τέρματα”.

Για τα πολλά νέα παιδιά που έπαιξαν εφέτος στη Σούπερ Λίγκα: “Θα πρέπει να βοηθήσουμε αυτά τα παιδιά, να μην τα βάζουμε από τη μια μέρα στην άλλη. Τα παιδιά δεν είναι φουλ έτοιμα σε πολλές περιπτώσεις. Ο Άρης είχε πολλούς, η ΑΕΚ επίσης και το πλήρωσε με τον υποβιβασμό της. Εγώ εκτιμώ πως πρέπει να είμαστε δυνατοί σε όλα τα άλλα, να χτίσουμε ένα δυνατό κορμό και να βάλουμε ένα ταλέντο να παίξει και να αναδειχθεί”.

Για το τι εύχεται σε Άρη και Πανθρακικό για την επόμενη σεζόν: “Ο Πανθρακικός θέλω να πάει καλά, να σωθούμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και να αρχίσουμε να δείχνουμε και άλλες αρετές του συλλόγου, να αναπτυχθούμε κι άλλο. Για τον Άρη, ξέρω πως υπάρχουν πολλά προβλήματα με τα οικονομικά, γι’ αυτό ελπίζω να βρει υπάρξει μια σωστή διοίκηση, να βάλει ένα πλάνο 5ετίας, να πάρει έναν καλό προπονητή και να κάνει μια δυνατή ομάδα. Μακάρι να καταφέρει να βγει και στην Ευρώπη αλλά δε θέλει βιασύνη, γιατί αν βγεις στην Ευρώπη, κάνεις και ανοίγματα”.