Ο πρόεδρος της Ασπίδας Ξάνθης για τις επιτυχίες των τμημάτων του μπάσκετ

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Ως… ονειρεμένη χαρακτηρίζει τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πριν λίγες ημέρες ο πρόεδρος της Ασπίδας Ξάνθης, καθώς τα διάφορα τμήματα του συλλόγου σημείωσαν πολλές διακρίσεις και επιτυχίες.

Συγκεκριμένα από τα έξι τμήματα μπάσκετ που συμμετείχαν σε αγωνιστικό επίπεδο, τα τρία κατέκτησαν το πρωτάθλημα και τα υπόλοιπα τερμάτισαν στην πρώτη τριάδα των ομίλων τους.

Αποκορύφωμα της πετυχημένης χρονιάς βέβαια ήταν η κατάκτηση του πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και η άνοδος στη Γ’ Εθνική για το ανδρικό τμήμα, η απονομή στο οποίο έγινε το απόγευμα του Σαββάτου.

Στα υπόλοιπα τμήματα, οι γυναίκες όπως και οι κορασίδες κατέκτησαν το πρωτάθλημα, ενώ το εφηβικό τερμάτισε στη 2η θέση του ομίλου και οι νεανίδες στην 3η θέση του δικού τους γκρουπ.

«Οι επιτυχίες μας δείχνουν τη δουλειά που γίνεται σε όλα τα τμήματα και πρέπει να συγχαρούμε όλους τους προπονητές γι’ αυτό», δήλωσε σχετικά στην εφημερίδα “Εμπρός” ο πρόεδρος του τμήματος καλαθοσφαίρισης της Ασπίδας Πέτρος Ραπτόπουλος, ο οποίος συνέχισε λέγοντας: «Ήταν μία πολύ επιτυχημένη σεζόν αν αναλογιστούμε ότι ήρθαμε από χαμηλότερη κατηγορία και σημειώσαμε 2η συνεχόμενη άνοδο, ενώ παράλληλα ανανεώσαμε την ομάδα σε μεγάλο βαθμό. Προστέθηκαν στο ¨ρόστερ¨ αρκετά ταλαντούχα και πολύ ικανά παιδιά, ενώ ήρθαν και κάποιοι φοιτητές που μας βοήθησαν σε μεγάλο βαθμό».

Ο κ. Ραπτόπουλος αναφέρθηκε και στο νέο «σπίτι» της Ασπίδας, το κλειστό γυμναστήριο Ευμοίρου που πήρε το όνομα Χριστίνα Χριστοδούλου μετά τα εγκαίνια του Σαββάτου: «Ειδικά φέτος οργανωθήκαμε πολύ καλά καθώς έχουμε το δικό μας χώρο πλέον, όπου είχαμε τη δυνατότητα να οργανώνουμε καλύτερα τις προπονήσεις και να έχουμε σωστό προγραμματισμό. Η εγκατάσταση μας στο κλειστό Ευμοίρου μας γέμισε χαρά, όμως κι εμείς από την πλευρά μας το φροντίσαμε με προσωπική δουλειά και κόπο και το προσέχουμε με κάθε τρόπο. Είναι πολύ θετικό για όλους το ότι είχαμε το δικό μας χώρο, για τους προπονητές και τους αθλητές που δούλευαν καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, για τους παράγοντες που χαίρονται για τα βήματα που έγιναν αλλά πιστεύω και για τον κόσμο που ήρθε στους αγώνες μας και απόλαυσε ωραία παιχνίδια».

Όσο για τα προβλήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια της σεζόν αλλά και για την επόμενη χρονιά ο πρόεδρος της Ασπίδας τόνισε: «Η μεγαλύτερη δυσκολία όπως παντού είναι το οικονομικό, αλλά όταν λειτουργείς όπως εμείς, ¨οικογενειακά¨, ξεπερνιούνται και αυτές. Σίγουρα υπήρξαν κι άλλα προβλήματα αλλά τα παραβλέπουμε και κοιτάμε μπροστά. Δεν ασχολούμαστε με θέματα που έχουν να κάνουν με σχέσεις ανθρώπων κλπ. Μας πλήγωσαν κάποιοι, ίσως πληγώσαμε κι εμείς. Για τη συνέχεια, ήδη αρχίσαμε τον προγραμματισμό ενόψει της νέας σεζόν. Σίγουρα θα είμαστε του χρόνου μία πολύ καλή ομάδα και ανταγωνιστικοί όμως για να το καταφέρουμε αυτό θα πρέπει να μας στηρίξει και ο κόσμος. Οι φίλαθλοι θα πρέπει να αναλογιστούν ότι το μπάσκετ δεν μας έχει απογοητεύσει ποτέ κι έχει σημειώσει διακρίσεις και επιτυχίες σε παγκόσμιο και ευρωπαϊκό επίπεδο. Ας το στηρίξουμε λοιπόν, ας σηκωθεί ο φίλαθλος μία Κυριακή απόγευμα και να έρθει να παρακολουθήσει έναν αγώνα της Ασπίδας. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα φύγει δυσαρεστημένος, άσχετα με το αποτέλεσμα».