Photos: Συγκίνηση στα εγκαίνια του «Χριστίνα Χριστοδούλου»

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα του Σαββάτου τα εγκαίνια του Κλειστού γηπέδου του Ευμοίρου, που πλέον θα ονομάζεται «Χριστίνα Χριστοδουλου», στην μνήμη της αδικοχαμένης αθλήτριας της ΑΕΠ Ξάνθης.

Το Γυμναστήριο φέρει το όνομα της αθλήτριας του χάντμπολ, η οποία το 2009 έφυγε από τη ζωή, χτυπημένη από τον καρκίνο έχοντας προλάβει να στεφθεί πρωταθλήτρια Ελλάδος στις Νεάνιδες με την ΑΕΠ Ξάνθης, να κληθεί στην Εθνική Ομάδα και να περάσει στην Νομική της Θεσσαλονίκης. Αντιμετώπισε την ασθένεια με μεγάλη τόλμη και έδωσε θάρρος ακόμη και στους δικούς της ανθρώπους και τις συναθλήτριές της, πριν φύγει από τη ζωή στα 19 της χρόνια.

Η ονομασία του Γυμναστηρίου αποφασίστηκε ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης μετά από πρόταση του Δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη. Είχε προηγηθεί σχετική επιστολή στο Δήμαρχο από τον προπονητή της Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη.

Στην τελετή των εγκαινίων, την οποία τέλεσε ο Μητροπολίτης Ξάνθης Παντελεήμων, παραβρέθηκαν, εκτός από την οικογένεια, τις συναθλήτριες και τον προπονητή της, ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, ο βουλευτής και πρώην υπουργός Αλέξανδρος Κοντός, οι αντιδήμαρχοι  Δημήτρης Μπένης, Μανώλης Φανουράκης, Τάσος Θεοδωρίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μπάμπης Δημαρχόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Πάνος Ταρενίδης, Γιάννης Δρεμσίζης, Γιώργος Παπασταματίου, Θωμάς Ηλιάδης, η Σοφία Καραγιαννίδου η οποία ήταν Πρόεδρος της ΑΕΠ Ξάνθης όταν αγωνιζόταν η Χριστίνα. Επίσης οι βετεράνοι καλαθοσφαιριστές Γιώργος Σιγάλας, Νάσος Γαλακτερός, Άγγελος Κωρονιός, βετεράνοι καλαθοσφαιριστές από την Ξάνθη, άνθρωποι του αθλητισμού, φίλοι και συγγενείς της πρόωρα χαμένης αθλήτριας.

Δήμαρχος: Παράδειγμα θέλησης και προσπάθειας η Χριστίνας

Ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης, στην ομιλία του αναφέρθηκε στο σθένος και τη θέληση της Χριστίνας Χριστοδούλου ως παράδειγμα για τους νέους, στη διαδρομή της στον αθλητισμό και στο μάθημα ζωής και αγώνα που έδωσε κατά το σύντομο πέρασμά της από τη ζωή. Ο Μητροπολίτης Παντελεήμων ανέφερε ότι η Χριστίνα Χριστοδούλου υπήρξε αθλήτρια στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στη ζωή, ο Βουλευτής Αλέξανδρος Κοντός σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι οι γονείς και οι φίλοι της θα πρέπει να είναι περήφανοι για τα κατορθώματά της και ότι και η ίδια από ψηλά θα είναι χαρούμενη για την τιμή που της κάνει η πόλη. Τέλος ο Γιώργος Σιγάλας, που βρέθηκε στην τελετή ανέφερε ότι η διαδρομή της είναι ένα καλό μάθημα για όσα ο αθλητισμός προσφέρει στο χαρακτήρα των νέων.

Μετά από επιθυμία της οικογένειας, έξω από το γήπεδο φυτεύτηκε μια ελιά, λίγο πριν ο Δήμαρχος Μιχάλης Στυλιανίδης κόψει την κορδέλα των εγκαινίων. Το νέο κλειστό Γυμναστήριο του Ευμοίρου,  που στο εξής θα ονομάζεται «Χριστίνα Χριστοδούλου» ανεγέρθηκε στο πλαίσιο του προγράμματος ΕΛΛΑΔΑ 2004 αλλά χρηματοδοτήθηκε και με πόρους του Δήμου Ξάνθης. Είναι ένα πρωτότυπο σχέδιο των Τεχνικών Υπηρεσιών, με ιδιαίτερα πλούσια υποδομή ενώ είναι διώροφο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί μελλοντικά και από τους αθλητές των Βαρέων Αθλημάτων.  Σήμερα φιλοξενεί το μπάσκετ της Ασπίδας Ξάνθης.

Μητέρα Χριστίνας Χριστοδούλου: «Ήταν ένα παιδία και ήξερε να αγωνίζεται»

Στις δηλώσεις της η μητέρας της Μαρία Κώστογλου ευχαρίστησε τον Τριαντάφυλλο Χριστοδουλίδη και όλους τους προπονητές της γιατί, όπως είπε, της έμαθαν να αγωνίζεται. «Η σημερινή μέρα είναι μεγάλη τιμή για μας και εύχομαι αυτό το παιδί που αγωνίστηκε να γίνει παράδειγμα για όλα τα παιδιά, να μάθουν να σέβονται τη ζωή τους και να αγωνίζονται»

Τ. Χριστοδουλίδης: «Αγώνας ανυποχώρητος μέχρι το τέλος»

Ο γνωστός προπονητής του χάντμπολ, Τριαντάφυλλος Χριστοδουλίδης, που έχει συνδέσει την καριέρα του με την ΑΕΠ Ξάνθης και πρότεινε να δοθεί το όνομά της σε ένα γήπεδο του Δήμου, στις δηλώσεις του ανέφερε ότι η πρόωρα χαμένη αθλήτρια πρόλαβε και κατάφερε «να κερδίσει και τις καρδιές μας και τις επιτυχίες της στο γήπεδο». «Είμαστε ιδιαίτερα συγκινημένοι» σημείωσε ο γνωστός τεχνικός, ευχαριστώντας το Δήμαρχο Ξάνθης και το Δημοτικό Συμβούλιο για την ενέργειά του να ονομάσει το γήπεδο, κάτι που δείχνει ευαισθησία. «Το παράδειγμα της Χριστίνας μας διδάσκει ότι για όλα όσα θέλει να κάνει ένας νέος και όσα θέλει να πετύχει χρειάζεται αγώνας, ανυποχώρητος, μέχρι το τέλος»