Αλλάζουν τα πάντα στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης

Ανταπόκριση από την Ξάνθη: Νεκτάριος Αμποβιανίδης

–  Γενική αναδιάρθρωση βρίσκεται στα σκαριά στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης καθώς η απόφαση που ελήφθη το βράδυ της Παρασκευής στην συνεδρίαση των συλλόγων – μελών της Ένωσης σημαίνει ότι αλλάζουν τα πάντα στην μορφή των πρωταθλημάτων. 

Η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου έγινε με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση των κατηγοριών ύστερα από την ομόφωνη και αμετάκλητη απόφαση εξουσιοδότησης που του δόθηκε κατά τη διάρκεια της τακτικής γενικής συνέλευσης των σωματείων – μελών της ΕΠΣ Ξάνθης.

Με εξαίρεση τους Μιλισσά, Γουναρίδη και Χατζηγεωργίου που ήταν δικαιολογημένα απόντες, τα υπόλοια μέλη παραβρέθηκαν και ύστερα από διωρη και πλέον διαλογική συζήτηση μεταξύ των μελών ανατέθηκε στην αρμόδια επιτροπή πρωταθλήματος-κυπέλλου να ολοκληρώσει την επερχόμενη αναδιάρθρωση αφού πρώτα λάβει υπόψη της τις προτάσεις όλων των μελών του Δ.Σ και τα όσα διαδραματίσθηκαν στο απερχόμενο τοπικό πρωτάθλημα όλων των κατηγοριών και διοργανώσεων (τοπικά-μικτές-παιδικά) που έληξαν.

Περιληπτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση, προέκυψαν από τη διαλογική συζήτηση των μελών τα ακόλουθα:

α) Η Α’ Κατηγορία να παραμείνει ως έχει με αύξηση των ομάδων και ανάλογα με την πορεία που θα έχει ο πρωταθλητής Ορφέα Puma ενόψει των αγώνων μπαράζ πλέον που απαιτούνται για την άνοδο των πρωταθλητών στη Γ” Εθνική (σχεδιασμός ΕΠΟ). Η απόφαση αύξησης των σωματείων θα επιτευχθεί μετά την ανάλυση όλων των δεδομένων που έλαβαν χώρα κατά την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

β) Ενοποιούνται οι δύο Κατηγορίες Β’ και Γ’ σε μία Β’ κατηγορία των 2 ομίλων με αναμενόμενο αριθμό 14 σωματείων ανά όμιλο. Ο διαχωρισμός των ομάδων ανά όμιλο και όσες άλλες ενέργειες απαιτούνται για τη δημιουργία των 2 ομίλων ώστε να παρουσιασθεί ένα συμπαγές πρωτάθλημα Β” κατηγορίας 2 ομίλων θα ληφθούν σοβαρά υπόψη μετά το «ατυχές» πρωτάθλημα της φετινής περιόδου.

γ) Στη Γ’ Κατηγορία θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής σωματεία που θα καλύπτουν τη δυνατότητα να έχουν στη δύναμης τους ποδοσφαιριστές της ηλικίας της κατηγορίας νέων (σημερινές ομάδες που συμμετείχαν στα πρωταθλήματα υποδομής και συγκεκριμένα στη κατηγορία παίδων)

δ) Τα πρωταθλήματα υποδομής (παιδικά) για τη νέα αγωνιστική περίοδο θα περιλαμβάνουν τις κατηγορίες παίδων – προπαίδων – τζούνιορ – προτζούνιορ. Οι ηλικίες των ποδοσφαιριστών σύμφωνα με τα διαδραματιζόμενα στην ΕΠΟ (Εθνικές και Μικτές ομάδες) και μετά την εισήγηση του Ενωσιακού μας Προπονητή αναφέρονται στο προηγούμενο δημοσίευμα.

“ΤΕΛΟΣ η οριστική απόφαση ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ αναμένεται να εκδοθεί περί τα τέλη Μαΐου αρχές Ιουνίου (πρώτο 10ημερο)……. Η όποια καθυστέρηση έκδοσης της απόφασης θα οφείλεται στη διαδικασία ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ των Διοικητικών Υπηρεσιών της ΕΠΣ ΞΑΝΘΗΣ στο χώρο του ΕΝΩΣΙΑΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ της ΚΕΝΤΡΟΥ όπου και θα λειτουργούν”, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: XanthiSports.gr