Oι διεθνείς του μπάσκετ είδαν Γιουροβίζιον στο καφέ του Αλαβάντα…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Λεωνίδας Κάλφας

–  Οι βετεράνοι της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ εντόπισαν το βράδυ του Σαββάτου το καφενείο της παλιάς δόξας του ΠΑΟΚ Νίκου Αλαβάντα και το επισκέφτηκαν, όπως αποκαλύπτεται στο ντοκουμέντο του ThrakiSportS. Όπως βλέπετε, η επίσκεψη έγινε την ώρα που όλη σχεδόν η Ελλάδα παρακολουθούσε από τις οθόνες των τηλεοράσεων την Γιουροβίζον, όπου κέρδισε η Δανία και ο Αγάθωνας κατέκτησε την έκτη θέση. 

Στην φωτογραφία βλέπετε από αριστερά τους Νίκο Αλαβάντα, Τζων Κόρφα, Γιάννη Γιαννούλη, Νίκο Κούβελα, Γιώργο Σιγάλα, Χρήστο Κωνσταντινίδη και Χρήστο Χρισοδούλου. Και στο… βάθος την οθόνη της τηλεόρασης συντονισμένη στη ΝΕΤ και τον τελικό του φετινού πανευρωπαϊκού διαγωνισμού τραγουδιού που διοργανώθηκε στην Σουηδία.

Ο Νίκος Αλαβάντας, γεννημένος στον Κριό Ορεστιάδας, αγωνιζόταν στην θέση του λίμπερο. Δεξιοπόδαρος με ύψος 1,73, ξεκίνησε την καριέρα του στον Ορφέα Δικαίων και έχει συνδέσει το όνομά του με την ομάδα του ΠΑΟΚ, καθώς επί σειρά ετών ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας του δικεφάλου. Μάλιστα, έχει το ρεκόρ ότι δεν ηττήθηκε ποτέ από τον Ολυμπιακό.

Είχε την δυνατότητα να αγωνιστεί σε πολλές θέσεις στο γήπεδο (στα άκρα της άμυνας, στο κέντρο και σαν αμυντικό χαφ). Ταχύτατος και δυνατός, γεύτηκε τη χαρά της κατάκτησης του πρωταθλήματος του 1985 με τον δικέφαλο. Το 1990, στα 31 του, πήγε στην Ξάνθη και αγωνίστηκε για δύο σεζόν έχοντας συνολικά 48 συμμετοχές. Παράλληλα, φόρεσε δεκάδες φορές την φανέλα της Εθνικής Ανδρών…