Η κούπα της Γαλαρά και η σωτηρία Γκέκα – Χαμζάογλου

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Η Ακχισάρ Μπελεντίγεσπορ του Φάνη Γκέκα και του θρακιώτη προπονητή Χαμζά Χαμζάογλου νίκησε με 2-0 στην έδρα της Όρντουσπορ (με δύο γκολ του Μπρούνο Μεζένγκα) και παρέμεινε στην Α’ κατηγορία. 

Μπορεί να μην χρειάστηκε να σκοράρει ο Έλληνας άσος, ωστόσο τελείωσε το πρωτάθλημα με 12 γκολ σε 15 ματς καταλαμβάνοντας την έκτη θέση του πίνακα των σκόρερ, αν και αγωνίστηκε μόνο στο δεύτερο μισό της σεζόν – κάτι που ήταν υπεραρκετό όμως για να διατηρήσει την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία της Τουρκίας.

Δύο γκολ πέτυχε ο Τρεζόρ Λομανά ΛουάΛουά στην μεγάλη νίκη της Καράμπιουκσπορ επί της Φενέρμπαχτσε, έτσι έμεινε και αυτή στην κατηγορία, με την Ιστανμπούλ να είναι αυτή που υποβιβάζεται μαζί με της Μερσίν και Όρντουσπορ.

Οσο για την πρωταθλήτρια Γαλατάσαράι, ολοκλήρωσε την σεζόν νικώντας με 2-0 την Τράμπζονσπορ χάρη σε τέρματα των Άλμπερτ Ριέρα και Μπουράκ Γιλμάζ. Ακολούθησε η απονομή του 19ου τίτλου, η οποία πανηγυρίστηκε από τους οπαδούς της στην Τουρκία αλλά και στην Θράκη, όπου διατηρεί επίσημο σύνδεσμο οπαδών…