Η Έλενα του Νίκου Σαμαρά συγκλονίζει για άλλη μια φορά…

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

–  Η πρόεδρος της ομάδας Λήμνος Sports Club Έλενα Σαμαρά, σύζυγος του αδικοχαμένου ορεστιαδίτη άσου Νίκου Σαμαρά, καθώς και ο αλεξανδρουπολίτης Μάριος Γκιούρδας ήταν οι βασικοί ομιλητές στην συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στο Δημαρχείο Λήμνου για τους αγώνες της Β’ Φάσης του 10ου ομίλου του Εθνικού Περιφερειακού Πρωταθλήματος Ανδρών που φιλοξενούνται στο κλειστό της Μύρινας. 

Οι αγώνες διεξάγονται σε συνδιοργάνωση του Δήμου Λήμνου, της ΕΟΠΕ και του συλλόγου «Λήμνος Sports Club» με τη συμμετοχή των Λήμνου, Παγχιακού, Μέγα Αλέξανδρου Σύρου και Ροδίων Άθλησις που μάχονται για την άνοδο στην Α2 Ανδρών. Μάλιστα, η Λήμνος ξεκίνησε ιδανικά αυτό το τουρνουά, αφού το βράδυ της Παρασκευής νίκησε με 3-0 τον Παγχιακό και περιμένει το βράδυ του Σαββάτου τον Μέγα Αλέξανδρο. 

«Είμαστε πολύ χαρούμενοι που φιλοξενούμε στο νησί μας μια τόσο σημαντική διοργάνωση, όμοια της οποίας δεν έχει αναλάβει ξανά η Λήμνος και ευχαριστούμε τον κόσμο που αγκάλιασε αυτό το event. Θέλαμε να συνδέσουμε το όνομα της Λήμνου με μία τόσο μεγάλη γιορτή του βόλεϊ που γίνεται για πρώτη φορά εδώ. Ευχαριστούμε πολύ τις ομάδες που βρίσκονται εδώ και προσφέρουν όμορφο θέαμα στον κόσμο και φυσικά όλους τους συνδιοργανωτές για την συμβολή τους», τόνισε η Έλενα Δούκα – Σαμαρά.

«Όταν μιλάμε για ανάπτυξη του βόλεϊ, τότε πρέπει να συμμετέχουμε όλοι, μας αφορά όλους. Είναι πολύ σημαντικό να δίνεις όραμα στα παιδιά των ακαδημιών που αυτούς τους καιρούς ακούνε και μαθαίνουν μόνο άσχημα πράγματα. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν περίπου 100 μέλη στην ακαδημία της Λήμνου και είναι πολύ σπουδαίο για εμάς να τους δίνουμε κίνητρο μέσω του αθλητισμού», τόνισε η σύζυγος του Νίκου Σαμαρά, που ίδρυσε το 2010 το Limnos Sports Club.

Παράλληλα, μιλώντας στον απεσταλμένο του Σπορ FM Κώστα Χατζηδημητρίου, η χήρα του Νίκου Σαμαρά αποκάλυψε κάποιες από τις ενέργειες που γίνονται για να τιμηθεί ο αετός του Έβρου στο νησί, σε συνεργασία με τον ΑΟΟ: «Θα γίνουν κάποια φιλικά παιχνίδια, έχουμε μιλήσει με τους ανθρώπους της Ορεστιάδας, που είναι η πόλη και η ομάδα που ‘γέννησε’ τον Νίκο και θα αναμένεται να οριστικοποιηθούν κάποιες δραστηριότητες για να τιμήσουμε τη μνήμη του. Επίσης, το καλοκαίρι θα οργανώσουμε και τουρνουά μπιτς βόλεϊ μεταξύ των ακριτικών νησιών, Λήμνου, Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου γιατί ο κόσμος δείχνει μεγάλη αγάπη και για το άθλημα της άμμου».

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ανακοινώθηκε ότι το γυμναστήριο της Λήμνου θα ονομαστεί «Νίκος Σαμαράς», κατά τη διάρκεια των αποψινών αγώνων του τουρνουά ανόδου στην Α2 ανδρών. Την αποκάλυψη έκανε ο δήμαρχος Λήμνου Αντώνης Χατζηδιαμαντής, παρουσία της Έλενας Δούκας – Σαμαρά, του Μάριου Γκιούρδα, του Γενικού Γραμματέα της ΕΟΠΕ Παναγιώτη Σιδέρη και άλλων παραγόντων του Δήμου Λήμνου.

Ο Δήμαρχος Λήμνου αναφέρθηκε στην προσφορά και το έργο του Σαμαρά και παραδέχτηκε πως οι κάτοικοι του νησιού δεν γνώριζαν το μέγεθος του. «Με συγκίνηση θέλω να πω πως δύο χρόνια πριν που με επισκέφθηκε στο γραφείο μου ο Νίκος Σαμαράς. Δεν πίστευα στην τύχη του νησιού μας όταν μου περιέγραφε το όνειρο του και να ζήσει με την οικογένεια του στη Λήμνο. Η αρχή ήταν δύσκολη. Ακουμπήσαμε σε ένα κοινό όραμα που δυστυχώς στην υλοποίηση του μας λείπει ο πιο βασικός συντελεστής. Συνεχίζουμε με πίστη στα οράματα και στα ιδανικά του Νίκου Σαμαρά. Το όραμα του Σαμαρά ταυτίζεται με το μέλλον της Λήμνου. Η τοπική αυτοδιοίκηση έχει πλέον μικρές δυνάμεις να στηρίξει τα αυτονόητα. Εμείς πήραμε το ρίσκο να βοηθήσουμε από το υστέρημα μας. Ελπίζουμε με τους ανθρώπους που έχουμε κοντά μας να τα καταφέρουμε. Στα δύο χρόνια δεν έχουμε πάρει ούτε Ευρώ. Μέχρι τώρα στη Λήμνο έχουν επενδυθεί ελάχιστα για τον αθλητισμό. Τα περισσότερα δίνονταν στη Λέσβο που από εδώ βρίσκεται 6,5 ώρες με το πλοίο. Λίγα για τον αθλητισμό στη Λήμνο. Συζητούσαμε με τον Νίκο να φτιάξουμε το κλειστό που ήταν σε άθλια κατάστασης. Τώρα βρισκόμαστε σε φάση προκήρυξης για τον συγχρονισμό του. Το να δοθεί το όνομά του σε αυτό είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε. Η ονοματοδοσία έγινε με γρήγορες διαδικασίες. Υπήρχε θετική έκπληξη από την ανταπόκριση που βρίσκουμε απ΄όλους τους κατοίκους του νησιού».

 

Ο Σωτήρης Κωνσταντάρας (πρόεδρος Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης του Δήμου Λήμνου) αναφέρθηκε στην απόφαση του Οργανισμού για να ονομαστεί το γυμναστήριο Νίκος Σαμαράς: «Σήμερα λείπει από κοντά μας ο Νίκος Σαμαράς και θα μπορούσα να μιλάω ώρες ατελείωτες για αυτόν τον μεγάλο αθλητή. Ευχαριστώ τον δήμαρχο Λήμνου που μου εμπιστεύτηκε την διαδικασία ονοματοδοσίας του γυμναστηρίου. Δεν ήταν εύκολο. Το ΔΣ ψήφισε ομόφωνα την ονοματοδοσία. Δήμος Λήμνου, κλειστό γυμναστήριο Μύρινας, αίθουσα “Νίκου Σαμαρά”. Θα είναι μία ιδιαίτερη στιγμή η αποψινή που θα δώσουμε το όνομα στο γυμναστήριο. Εμείς εδώ στη Λήμνο δεν ξέραμε το μέγεθος του Σαμαρά. Εγώ όμως  τον έζησα και κατάλαβα το όραμα του».  Τέλος, ο Νίκος Μοσχάκης (μέλος του Οργανισμού Πολιτισμού Αθλητισμού Εκπαίδευσης και δια βίου μάθησης του Δήμου Λήμνου) δήλωσε: «Ευχαριστώ τον δήμαρχο Λήμνου για την βοήθεια και τον πατριώτη μας Γιάννη Δέτση που μας έδειξε το δρόμο να διοργανώσουμε αυτό το τουρνουά που κύριο στόχο έχει να προβάλουμε το νησί μας, την προσπάθεια που κάνουμε και τη μνήμη του Νίκου Σαμαρά».