Έγινε η έναρξη και τίμησε Σαμαρά το Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής η επίσημη τελετή έναρξης του 21ιυ Διεθνούς Συνεδρίου του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, που έχει φέρει πεερίπου 500 συνέδριους από ολόκληρο τον κόσμο στην Θράκη αυτό το τριήμερο. Οι εργασίες του Συνεδρίου είχαν ξεκινήσει από νωρίς το πρωί και θα συνεχιστούν ως και το απόγευμα της Κυριακής.

Χωρίς αμφιβολία, η πιο συγκινητική στιγμή στην τελετή έναρξης ήταν το αφιέρωμα που ετοιμάστηκε στη μνήμη του κορυφαίου θρακιώτη βολεϊμπολίστα Νίκου Σαμαρά, ο οποίος έφυγε τόσο πρόωρα και ξαφνικά από την ζωή στις αρχές της χρονιάς. Ο Νίκος Σαμαράς ήταν φοιτητής του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, όπως και η σύζυγός του Έλενα, που συνεχίζει το έργο του στην Λήμνο. Μάλιστα, οι υποχρεώσεις της Έλενας με την ομάδα της Λήμνου, που δίνει αγώνες μπαράζ για την άνοδο στην Α2 Κατηγορία, ήταν εκείνες που σύμφωνα με πληροφορίες δεν της επέτρεψαν να παραβρεθεί στο Συνέδριο και να παρακολουθήσει από κοντά την τιμή που επιφύλαξε το ΔΠΘ στον σύζυγό της.

Στο φετινό συνέδριο μπορεί η διεθνής συμμετοχή να είναι περιορισμένη, όπως συμβαίνει τα τελευταία χρόνια εξαιτίας και της κρίσης, ωστόσο ανάμεσα στους 500 συνέδριους βρίσκονται συμμετοχές από την Κύπρο, την Τουρκία, την Βουλγαρία, την Ιταλία, την Ισπανία, την Σερβία, την Φινλανδία, τις ΗΠΑ, ακόμα και το… Ιράν (!). Συνολικά στο 21ο Συνέδριο έχουν προγραμματιστεί να διεξαχθούν έξι σεμινάρια και τρεις στρογγυλές τράπεζες, ενώ θα πραγματοποιηθούν 132 προφορικές και 103 αναρτημένες ανακοινώσεις.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ. ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΡΟΓΓΥΛΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΒΟΛΕΪ ΕΔΩ.

Κατά την διάρκεια της τελετής έναρξης, που περιελάμβανε και μουσικοχορευτικά δρώμενα από φοιτητές του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής, πραγματοποιήθηκε η αναγόρευση του βουλευτή Μαγνησίας Κωνσταντίνου Καρτάλη σε επίτιμο διδάκτορα του Τμήματος ΤΕΦΑΑ του ΔΠΘ, για την συμβολή του στην κατασκευή των πανεπιστημιακών αθλητικών εγκαταστάσεων την περίοδο που εκείνος διατελούσε γενικός γραμματέας Ολυμπιακών Αγώνων πριν το 2004.

Βραβεύτηκε επίσης για την πολυετή προσφορά του στο Τμήμα ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ο βιρτουόζος του παραδοδιακού τραγουδιού και του χορού Βασίλης Σερμπέζης. Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου και Αντιπρύτανης του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης Γιώργος Κόστα έκανε μία αναδρομή στα 20 προηγούμενα συνέδρια μέσω φωτογραφικού υλικού και γλαφυρών σχολιασμών, που συχνά προκαλούσαν το γέλιο των παρευρισκομένων.

Ωστόσο, σε κάθε περίπτωση η πιο συγκινητική στιγμή ήταν το βίντεο με τις φωτογραφίες από την σταδιοδρομία του Νίκου Σαμαρά, το οποίο ετοίμασαν οι υπεύθυνοι για τη μνήμη του αδικοχαμένου θρακιώτη βολεϊμπολίστα και το οποίο το συνόδευσαν με το βιογραφικό του. Το paratiritis-sports κατέγραψε σε βίντεο τις στιγμές, το οποίο και δανειζόμαστε…

[iframe width=”640″ height=”360″ src=”http://www.youtube.com/embed/fIA-mp1r9vA?feature=player_detailpage” frameborder=”0″ allowfullscreen]