Στην Ξάνθη ο τελικός του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

– Στην Ξάνθη το άλλο Σάββατο (25/5) θα διεξαχθελί ο μεγάλος τελικός του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης και τον Πανσερραϊκό, όπως ανακοίνωσε η ίδια η ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Κατά πάγια τακτική, η ΕΚΑΣΑΜΑΘ άφησε τις δύο ομάδες να συναποφασίσουν την έδρα και αυτές αποδέχθηκαν στην μέση λύση του Κλειστού Γυμναστηρίου Φίλιππος Αμοιρίδης, στην Ξάνθη.

Αρχικά ο τελικός προγραμματιζόταν για το Σάββατο 24/5, αλλά την συγκεκριμένη ημέρα έχει προγραμματιστεί στην Ξάνθη ο αγώνας της Εθνικής Βετεράνων, ενώ μια μέρα μετά γίνεται αντίστοιχη εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη.

Ετσι ο τελικός του κυπέλλου της ΕΚΑΣΑΜΑΘ πήγε μια εβδομάδα πίσω, αν και κανείς δεν κατάλαβε για ποιον λόγο η ΕΚΑΣΑΜΑΘ δεν εκμεταλλεύθηκε την διεξαγωγή του αγώνα των Βετεράνων για να δώσει άλλη αίγλη στον τελικό, ορίζοντάς τον πριν ή μετά την αναμέτρηση που θα φέρει στην Θράκη μεγάσλες δόξες του παρελθόντοες όπως ο Γιώργος Σιγάλας, ο Ευθύμης Ρετζιάς και ο Νάσος Γαλακτερός.

Το ενδιαφέρον είναι ότι στον τελικό του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ θα αναμετρηθούν οι δύο ομάδες που ισοβάθμισαν στην πρώτη θέση του πρωταθλήματος με την Ασπίδα Ξάνθης αλλά δεν κέρδισαν την άνοδο στην Γ’ Εθνική: ο Εθνικός και ο Πανσερραϊκός. Και μάλιστα, θα διεξαχθεί στην έδρα της ομάδας που ανέβηκε. Μπορεί όχι στο Εύμοιρο, αλλά γενικά στην Ξάνθη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, πάντως, “ο Τελικός αγώνας ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΑΝΔΡΩΝ περιόδου 2012-13 μεταξύ των Σωματείων ΜΓΣ ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ-ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ ΑΛΕΞ/ΠΟΛΗΣ θα διεξαχθεί το Σάββατο 25/05/2013 ώρα 18:00 στο Κλειστό Γυμναστήριο Φ.ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ στη ΞΑΝΘΗ”.