Νέο άθλημα παρουσιάζεται στο ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής

Ανταπόκριση από την Κρήτη: Λάζαρος Φιλιππίδης

–  Ένα νέο άθλημα πρόκειται να παρουσιάσει στο 21ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής ο σερραίος Χρήστος Γκιουζέλης, καθηγητής φυσικής αγωγής στο 32ο Δημοτικό Σχολείο του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης, καθώς και οι μαθητές του.

Ο σκοπός του νέου αυτού αθλήματος είναι να ψυχαγωγήσει, διαπαιδαγωγήσει και υποβοηθήσει στην ανάπτυξη βασικών κινητικών δεξιοτήτων, ενώ παράλληλα, αποσκοπεί στην καλλιέργεια θεμελιωδών κοινωνικών δεξιοτήτων όπως είναι η άμιλλα, ο συναγωνισμός και η συνεργασία.

Απευθύνεται σε όλες τις πληθυσμιακές ομάδες, ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου, φυλής, κινητικών ή νοητικών ικανοτήτων. Τα κύρια οφέλη που αποκομίζουν οι συμμετέχοντες συνίστανται στη βελτίωση της φυσικής τους κατάστασης, στην ανάπτυξη των αντανακλαστικών και, κυρίως, στην εκμάθηση βασικών κινητικών δεξιοτήτων που σχετίζονται με σύγχρονες και γνωστές αθλοπαιδιές.

Δημιουργός των Greek T-ball Games είναι ο κ. Χρήστος Γκιουζέλης, καθηγητής Φυσικής Αγωγής στο 32ο Δ.Σ. Ηρακλείου και οι μαθητές του. Θα παρουσιάσουν το νέο αυτό άθλημα μεταξύ 13:30 και 14:30 το μεσημέρι της Παρασκευής στο αίθριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής.