Ξάνθη και Κομοτηνή ποδηλατούν για την οδική ασφάλεια

Ανταπόκριση από Κομοτηνή: Γιάννης Παπαδόπουλος

–  Για ακόμη μία χρονιά 38 πόλεις της Ελλάδος ποδηλατούν το μεσημέρι της προσεχούς Κυριακής, ανάμεσα σε αυτές η Κομοτηνή και η Ξάνθη. Η πανελλαδική ποδηλατοπορεία γίνεται κάθε χρόνο την ίδια ώρα και μέρα σε πολλές πόλεις της Ελλάδος με σκοπό να κινητοποιήσει τους πολίτες για την ορθή χρήση ποδηλάτου και να διεκδικήσει καλύτερες συνθήκες και ποιότητα ζωής στις θορυβώδεις πόλεις που ζούμε. 

Φέτος το σύνθημα της εκδήλωσης είναι «Ανοίγουμε το δρόμο στη ζωή – οι πόλεις της Ελλάδος ποδηλατούν για: οδική ασφάλεια, εφαρμογή του Κ.Ο.Κ., δραστικό περιορισμό του Ι.Χ., προώθηση Μ.Μ.Μ. και ποδηλάτου». Ετσι λοιπόν, την Κυριακή  19 Μαΐου 2013 στην Κομοτηνή, το ραντεβού έχει δοθεί στην κεντρική πλατεία της πόλης στις 12:00 το μεσημέρι και στην Ξάνθη την ίδια ώρα στην κεντρική πλατεία. Αίσθηση προκαλεί ότι από το κάλεσμα στις σχετικές αφίσες δεν περιλαμβάνονται πόλεις του Έβρου, όπως η Αλεξανδρούπολη και η Ορεστιάδα, αλλά ίσως αυτό ο φείλεται στην διεθνή συνάντηση ποδηλασίας που θα πραγματοποιηθεί στο Τρίγωνο το ίδιο διάστημα.

Ειδικά για την Κομοτηνή, συμμετέχει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στην Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία, η οποία αισίως έχει φτάσει στα 6 χρόνια διεξαγωγής. Φέτος η συμμετοχή σημειώνει νέο ρεκόρ, καθώς πάνω από 40 πόλεις δηλώνουν παρούσες σε αυτήν την ποδηλατική γιορτή, που δεν είναι ποδηλατικός αγώνας, είναι μια πορεία χαράς, επιθυμίας και ποδηλατικής κουλτούρας στην οποία μπορούν να συμμετέχουν όλοι ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης. Οι διαδρομές είναι με αργό ρυθμό και μέσα στην πόλη, ώστε όλοι να μπορούν να ακολουθήσουν.

Σε όλο το μήκος της διαδρομής θα υπάρχει η συνοδεία της Τροχαίας, φύλαξη από τους διοργανωτές καθώς και Πρώτες Βοήθειες από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (τμήμα Κομοτηνής και Ξάνθης). Στο τέλος θα υπάρχουν δροσερά νερά για όλους τους συμμετέχοντεςκαι λίγες εκπλήξεις οι οποίες θα κάνουν πιο ευχάριστο το κλίμα.

ΔΕΙΤΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΔΙΑΔΡΟΜΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΜΟΤΗΝΗ ΕΔΩ.

Μάλιστα, από τον Ποδηλατικό Όμιλο Κομοτηνής τονίζουν ότι προκαλούνται όλοι οι “συμπολίτες μας, να ποδηλατήσουμε παρέα και να γίνουμε ένα με την υπόλοιπη Ελλάδα! Κόρνες, σφυρίχτρες, φωνή, παλαμάκια και οτιδήποτε κάνει φασαρία είναι καλοδεχούμενα. Ελέγξτε τουλάχιστον μία μέρα πριν την κατάσταση του ποδηλάτου σας (λάστιχα, φρένα κ.τ.λ.), φορέστε το κράνος και το χαμόγελό σας και ελάτε να δώσουμε το σύνθημα  για πόλεις ανθρώπινες και βιώσιμες για εμάς και τα παιδιά μας“. 

Το κάλεσμα αφορά κάθε πολίτη που θέλει να συμμετέχει σε αυτήν την πανελλαδική γιορτή του ποδηλάτου, ανεξαρτήτου ηλικίας, φύλου και φυσικής κατάστασης. Το μόνο που χρειάζεται είναι να έχετε το ποδήλατό σας! Ραντεβού λοιπόν την Κυριακή 19 Μαΐου και ώρα 12:00 σε όλη την Ελλάδα και στην Θράκη, σε Κομοτηνή και Ξάνθη!