Υποδοχή ήρωα ετοιμάζει η Ορεστιάδα στον Τζούριτς

 

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

–  Στην Ορεστιάδα νιώθουν μεγάλη χαρά και περηφάνεια που ένα δικό τους παιδί ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του ιταλικού βόλεϊ, δεν ξεχνούν πως ο Δημήτρης Τζούριτς έκανε τα πρώτα του βήματα στον ΑΟΟ όταν ο μπαμπάς του Μίλαν αγωνίζονταν στην ομάδα και οι φίλοι του τον περιμένουν πως και πως την Παρασκευή για να τον αποθεώσουν για την κατάκτηση του ιταλικού πρωταθλήματος με την Τρεντίνο. 

Ο Μίταρ Τζούριτς δεν βρέθηκε στις πρώτες τέσσερις ημέρες της προετοιμασίας της Εθνικής Ομάδας στην ακριτική πόλη του Β. Έβρου καθώς πήρε άδεια από τους ομοσπονδιακούς προπονητές, θα ανέβει όμως στην πόλη της καρδιάς του την Παρασκευή. Και ενόψει αυτής της ανόδου, εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση από τον ΑΟ Ορεστιάδας που αναφέρει και αναδρομή στην πορεία του Τζούριτς. Αναλυτικα:

Ο Αθλητικός Όμιλος Ορεστιάδας και η πόλη της Ορεστιάδας συγχαίρουν τον Δημήτρη Τζούριτς για την κατάκτηση του ντάμπλ στην Ιταλική Serie A με την ομάδα της Τρεντίνο.

Γνήσιο τέκνο της Ορεστιάδας και του ομίλου ο Δημήτρης κατάφερε να πετύχει τον παρθενικό του τίτλο στην γείτονα χώρα και να συμπληρώσει ένα πολύ σημαντικό τρόπαιο στη συλλογή του.

Ο Τζούριτς προέρχεται από αθλητική οικογένεια και στο άθλημα τον μύησε ο πατέρας του, Μίλαν. 

Ο Δημήτρης γεννήθηκε στο Σαράγεβο, ωστόσο από τριών έως επτά ετών έζησε στην Ορεστιάδα. 

Αργότερα μετακόμισε στην Κύπρο όπου αγωνίστηκε στον Παφιακό, που αποτέλεσε τη δεύτερή του ομάδα μετά την Μπουντούσνοστ. 

Επέστρεψε στην Ορεστιάδα σε ηλικία 15 ετών όπου αγωνίστηκε στο παιδικό και εφηβικό τμήμα της τοπικής ομάδας. Κατόπιν πήρε μεταγραφή στον Ολυμπιακό Πειραιώς, καταλαμβάνοντας αρχικά θέση ξένου, μέχρι που πήρε και τυπικά την ελληνική υπηκοότητα.

Στην καριέρα του έχει κατακτήσει μέχρι στιγμής δύο ασημένια μετάλλια στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, ασημένιο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων και χρυσό μετάλλιο στο Πρωτάθλημα Παίδων του Μαυροβουνίου. 

Την αγωνιστική περίοδο 2009-10 κατέκτησε το Πρωτάθλημα Ελλάδος με την ομάδα του Ολυμπιακού, καθώς και το Σούπερ Καπ απέναντι στην ομάδα του Παναθηναϊκού, αγώνα στον οποίο αναδείχθηκε MVP.

Κατά την αγωνιστική περίοδο 2011 κατέκτησε και πάλι το νταμπλ με τον Ολυμπιακό, κατακτώντας το Μάρτιο το Κύπελλο και το Μάιο της ίδιας χρονιάς το Πρωτάθλημα Ελλάδος. Παράλληλα η Ε.Ο.ΠΕ. ανακοίνωσε πως ο Τζούριτς με 100 βαθμούς ήταν και ο νικητής του Επάθλου Forthnet.

Τον Ιούνιο του 2011 ο παίκτης έκλεισε έναν πενταετή κύκλο στην ομάδα του Πειραιά και υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την ιταλική ομάδα Τρεντίνο, όπου αγωνίζεται ως κεντρικός. Με τα χρώματα της ιταλικής ομάδας έχει κατακτήσει το Σούπερ Καπ Ιταλίας (2011), το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Συλλόγων (2011, 2012), καθώς και το Κύπελλο Ιταλίας (Φεβρουάριος 2012). Για να έρθει και η κατάκτηση του πρωταθλήματος της περιόδου 2012-2013 στην Ιταλία με την ομάδα της Τρεντίνο.

Ευχόμαστε στον Δημήτρη καλή και ευχάριστη διαμονή στην πόλη του στην οποία και καταφθάνει την Παρασκευή 17/5.