Βάγιος Ελληνίδης: Όνειρο και στόχος η πρώτη ομάδα

Συνέντευξη στον Κώστα Πιτιακούδη

–  Είναι αρχηγός στην ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθης, που κατέκτησε την τρίτη θέση στο πρωτάθλημα Κ-21 της Σούπερ Λίγκας και από τους καλύτερους σε απόδοση ποδοσφαιριστές της. Ο 19χρονος μέσος Βάγιος Ελληνίδης, με καταγωγή από τον Έβρο και άρα βέρος Θρακιώτης, είναι παράλληλα μαζί με τον πρώτο σκόρερ της ομάδας αλλά και της διοργάνωσης Ιάσωνα Παπαδημητρίου, υποψήφιοι να προωθηθούν στην επαγγελματική ομάδα αυτό το καλοκαίρι.

Αποκτήθηκε πριν δυο χρόνια από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, όπου τον εντόπισαν ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών Βασίλης Δανιήλ και ο αντίστοιχος της ΠΑΕ Γιάννης Παπαδημητρίου. Σ’ αυτό το διάστημα όχι μόνο είχε εντυπωσιακή εξέλιξη, αλλά φέτος ήταν αρχηγός και σταθερά από τους καλύτερους παίκτες σε κάθε παιχνίδι. Κατάγεται από το χωριό Παλιούρι του Έβρου, ενώ γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αλεξανδρούπολη όπου ζουν και εργάζονται οι γονείς του. Ο πατέρας του Νίκος, υπάλληλος ξενοδοχείου και παλιός ποδοσφαιριστής των Μεταξάδων απ’ όπου κατάγεται η μητέρα του Βάγιου, η Πούλα, η οποία είναι νοσοκόμα στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης αλλά και ο θείος του Βαγγέλης, που φόρεσε και τη φανέλα του Εθνικού Αλεξανδρούπολης παλαιότερα, ήταν εκείνοι που τον… έσπρωξαν στο ποδόσφαιρο.

Ο αμυντικός χαφ της Skoda Ξάνθης μίλησε στο ThrakiSportS για την φετινή πορεία της ομάδας Νέων, αλλά και τις προσωπικές φιλοδοξίες και στόχους του. “Η πορεία μας ήταν αρκετά καλή, αν και πιστεύω ότι θα μπορούσαμε εκτός έδρας να πάρουμε περισσότερα θετικά αποτελέσματα και να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση από τον Ολυμπιακό. Κερδίσαμε άλλωστε στην έδρα μας τόσο αυτόν, όσο και τον Παναθηναϊκό. Απλά χάναμε πολλές ευκαιρίες μακριά από την Ξάνθη και αυτό μας στοίχισε βαθμολογικά. Σίγουρα πάντως είχαμε πετυχημένη παρουσία πιστεύω σε γενικές γραμμές”, μας λέει αρχικά.

ΘS: Από την δική σου αγωνιστική “εικόνα” έμεινες ευχαριστημένος;

Β.Ε: “Ήταν η δεύτερη χρονιά που βρίσκομαι στην ομάδα Νέων της Skoda Ξάνθης και σίγουρα προσαρμόστηκα περισσότερο και μπόρεσα να βοηθήσω σε μεγαλύτερο βαθμό. Το γεγονός ότι μου δόθηκε και το περιβραχιόνιο του αρχηγού, μεγάλωσε τις ευθύνες μου και προσπάθησα να ανταποκριθώ σε όσα ζητούσαν ο προπονητής μου κύριος Νίκος Κεχαγιάς και οι άνθρωποι της ομάδας, αλλά και των ακαδημιών. Αν και σε ποιο βαθμό τα κατάφερα δεν είμαι εγώ αρμόδιος να το πω εγώ, αλλά όσοι με παρακολουθούσαν στα παιχνίδια”.

ΘS: Το επόμενο βήμα για κάθε ποδοσφαιριστή της ομάδας Νέων, είναι η επαγγελματική ομάδα. Σίγουρα και για σένα. Έτσι δεν είναι;

Β.Ε: “Φυσικά και θέλω πάρα πολύ να γίνω επαγγελματίας και ν’ αγωνιστώ με την φανέλα της πρώτης ομάδας. Κάθε παιδί που είναι στους Νέους αυτό σκέφτεται και επιθυμεί. Ποιός δεν θα ήθελε άλλωστε να παίξει στην κορυφαία ομάδα όχι μόνο της Θράκης, αλλά και μια από τις καλύτερες της Ελλάδας; Φυσικά το αν θα γίνει κάτι τέτοιο αποτελεί επιλογή των ανθρώπων της ομάδας και εγώ αυτό που έχω να κάνω, είναι να βελτιώνομαι συνέχεια.

Πάντως η Skoda Ξάνθη είναι γνωστό ότι εμπιστεύεται τα νέα παιδιά και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι στην ενδεκάδα υπάρχουν πολλά παιδιά που προέρχονται από τους Νέους. Όπως ο Λοντίγκιν, ο Κομεσίδης, ο Μπέρτος, ο Μπαξεβανίδης, ο Μάνταλος και ο Γούτας με τον Ράνο που είμαστε συμπαίκτες μέχρι πέρυσι. Σίγουρα θα είναι πολύ μεγάλη στιγμή, τιμή και διάκριση, να ακολουθήσω και εγώ τον δρόμο τους”.

ΘS: Όταν ήσουν ακόμα στον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είχε ακουστεί ότι ενδιαφέρθηκε ο Ολυμπιακός για σένα. Αληθεύει και γιατί τελικά επέλεξες την Skoda Ξάνθη;

B.E:  “Είναι αλήθεια ότι με είχαν παρακολουθήσει οι άνθρωποι του Ολυμπιακού, τόσο με τον Εθνικό όσο και με την Μικτή Έβρου, όπου παίζαμε μαζί με τους αδερφούς Σιώπη από το Τυχερό, που είναι τώρα στον Ολυμπιακό. Αλλά και η ΑΕΚ μέσω του κυρίου Σαβέβσκι έδειξε ενδιαφέρον. Εγώ όμως προτίμησα την Skoda Ξάνθη και δεν το μετάνιωσα ούτε στιγμή. Όχι μόνο γιατί είναι η ομάδα της περιοχής μου, αλλά και επειδή δίνει ευκαιρίες στα νέα παιδιά”.

ΘS: Οι εθνικές ομάδες δεν σε ενδιαφέρουν; Θα ήθελες να παίξεις κάποια στιγμή;

Β.Ε:  “Ασφαλώς και θέλω να φορέσω την φανέλα των εθνικών ομάδων. Υπάρχουν άλλωστε ήδη κάποια παιδιά στις εθνικές Νέων και Ελπίδων από την Skoda Ξάνθη και νομίζω ότι σε περίπτωση που βρεθώ στους επαγγελματίες, θα είναι πιο εύκολα και για μένα. Εκείνο πάντως που σκέφτομαι αυτή την στιγμή, είναι πως θα βελτιώνω συνέχεια τις ατέλειες στο παιχνίδι μου, θα διορθώνομαι και θα μπορέσω να παίνω στην πρώτη ομάδα της Ξάνθης. Τα υπόλοιπα θα έρθουν πιστεύω με τον καιρό”.