Σε διεθνή αγώνα ποδηλάτες της Ορεστιάδας

Ανταπόκριση από την Αλεξανδρούπολη: Γιώργος Πανταζίδης

Ο Ποδηλατικός Αθλητικός Σύλλογος Ορεστιάδας ”Ρήσος” συμμετέχει στην 5η Διεθνή Ποδηλατοδρομία που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 19 Μαΐου 2013 στην γειτονική Αδριανούπολη Τουρκίας.

Η ποδηλατοδρομία είναι μη αγωνιστικού χαρακτήρα και αποσκοπεί στην σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών μέσα από την κοινή ενασχόληση με την ποδηλασία. Το πρόγραμμα της εκδήλωσης έχει ως εξής: Στις 09:00 αναχώρηση από το παρκάκι της γεφυροπλάστιγγας με προορισμό τις Καστανιές και το Ελληνοτουρκικό τελωνείο. Είσοδος στην Τουρκία και υποδοχή από Τούρκους ποδηλάτες που θα μας συνοδεύσουν στην πόλη της Αδριανούπολης όπου έχουν προγραμματιστεί μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις αλλά και κλήρωση με πολλά πλούσια ποδηλατικά δώρα. Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ο γύρος της πόλης. Μετά το τέλος της ποδηλατοδρομίας λίγα χιλιόμετρα πριν το τελωνείο θα υπάρξει προσφορά φαγητού για όλους τους συμμετέχοντες Επιστροφή για Ορεστιάδα από την αντίστροφη διαδρομή.

Χρήσιμες πληροφορίες προς τους συμμετέχοντες:

Στην ποδηλατοδρομία μπορούν να συμμετέχουν όλοι όσοι αγαπούν την ποδηλασία ανεξαρτήτως ηλικίας και τύπο ποδηλάτου.Σας παρακαλούμε θερμά για την ασφάλεια όλων μας και για την αποφυγή ατυχήματος – τραυματισμού, να φοράτε προστατευτικό κράνος. Πριν ξεκινήσουμε ελέγχουμε το ποδήλατο που θα χρησιμοποιήσουμε.Αυτοκίνητο ασφαλείας θα συνοδεύει τους ποδηλάτες καθ όλη τη διάρκεια της ποδηλατοδρομίας. Τα συνολικά χιλιόμετρα που θα διανυθούν υπολογίζονται γύρω στα 70. Ταυτότητα (νέου τύπου) η διαβατήριο απαραίτητα για την είσοδο στην Τουρκία. Οι ανήλικοι θα πρέπει να έχουν μαζί τους και μία υπεύθυνη δήλωση-εξουσιοδότηση από τους γονείς τους που να τους παρέχουν την συγκατάθεση τους να εξέλθουν από την χώρα χωρίς την δική τους παρουσία. Προσοχή εντός της Τουρκίας!!! Λόγο της μεγάλης συμμετοχής ποδηλατιστών θα πρέπει όλοι να επιδείξουν ιδιαίτερη προσοχή κρατώντας αποστάσεις ασφαλείας από τους προπορευόμενους αλλά και να μην κάνουν απότομους ελιγμούς η να σταματάνε απότομα χωρίς ιδιαίτερο λόγο.Καλό θα είναι να αποφευχθούν τα παπούτσια SPD για λόγους ασφαλείας. 3 χιλιόμετρα από την είσοδό στην Τουρκία υπάρχει πλακόστρωτο που καθιστά επικίνδυνη την οδήγηση για ποδήλατα δρόμου. Το πεζοδρόμιο που υπάρχει δεξιά και αριστερά του δρόμου δεν είναι πάντα η ενδεδειγμένη λύση για την αποφυγή του πλακόστρωτου. Σε γενικές γραμμές συμμορφωνόμαστε πλήρως με τις υποδείξεις από την τοπική αστυνομική αρχή της χώρας όπου και θα παρέχει κάθε δυνατή ασφάλεια. Τέλος δεν φωτογραφίζουμε και δεν βιντεοσκοπούμε σε χώρους που αυτό απαγορεύεται, όπως στο τελωνείο, έξω από στρατόπεδα, στην απαγορευμένη ζώνη μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας και σε άλλα μέρη που φέρουν ειδική απαγορευτική σήμανση.