Κούραση αλλά και… διάθεση στην Εθνική στην Ορεστιάδα

Ανταπόκριση από Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

Με εντατικούς με ρυθμούς συνεχίζεται η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στο κλειστό της Ορεστιάδας, ενόψει των σημαντικών αγώνων που έχει στα τέλη του μήνα και στις αρχές του επόμενου, αλλά και των τριών φιλικών με την Λετονία αυτό το Παρασκευοσαββατοκύριακο.

Σε μια ακόμη προπόνηση κυριάρχησαν η κούραση, αλλά και η μεγάλη διάθεση των διεθνών αθλητών μας. Ωστόσο, πριν τον προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου πρωταθλήματος (23-26 Μαΐου στη Σουηδία), αλλά και των αγώνων μπαράζ για τα προκριματικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος με το Βέλγιο (1/6 το πρώτο ματς στην Ορεστιάδα και 8/6 η ρεβάνς στο Βέλγιο), από την Παρασεκυή έως και την Κυριακή η Εθνική μας θα αντιμετωπίσει τη Λετονία για το καλύτερο δυνατό μοντάρισμα.

Ο Ομοσπονδιακός τεχνικός, Αλέκος Λεώνης, είναι απόλυτα ικανοποιημένος από τις συνθήκες της προετοιμασίας και ελπίζει σε ανάλογη συνέχεια: «Αυτές οι πρώτες ημέρες είναι αρκετά κοπιαστικές, αλλά είμαστε αναγκασμένοι να δώσουμε μάχη με τον χρόνο. Υπάρχει κούραση, αλλά μεγάλη διάθεση. Δουλεύουμε αποκλειστικά πάνω στην άμυνα και ταυτόχρονα προσπαθούμε να είμαστε όσο πιο προσεκτικοί γίνεται για να αποφύγουμε κάποιον τραυματισμό. Γενικώς είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις συνθήκες προπόνησης και μπορώ να πω ότι η όλη μας παρουσία εδώ γίνεται πιο άνετη και πιο ευχάριστη με τη συνεισφορά των ντόπιων παραγόντων, τους οποίους και ευχαριστούμε για την υποστήριξη».

Αξίζει να αναφερθεί ότι την Παρασκευή αντιπροσωπία των παικτών θα επισκεφτεί σχολεία της πόλης, ενώ για την Δευτέρα έχει προγραμματιστεί και μία ξενάγηση των διεθνών σε αξιοθέατα της περιοχής, προκειμένου να αλλάξει η καθημερινότητα.