Αλλαξε υπηκοότητα ο Χονδροκούκης και πήρε πριμ ο Μπανιώτης

Ανταπόκριση από την Αθήνα: Γιάννης Γιαγκίνης

–  Δύο πολύ σημαντικές αποφάσεις, που αφορούν τον κομοτηναίο άλτη του ύψους Κώστα Μπανιώτη αλλά και τον τιμωρημένο με αποκλεισμό δύο ετών συναθλητή του Δημήτρη Χονδροκούκη έλαβε στην τελευταία του συνεδρίαση το διοικητικό συμβούλιο του ΣΕΓΑΣ.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Χονδροκούκης, παγκόσμιος πρωταθλητής στον κλειστό στίβο πέρυσι στην διοργάνωση της Κωνσταντινούπολης, θα αγωνίζεται από εδώ και πέρα με τα «χρώματα» της Κύπρου. Ως γνωστόν η μητέρα του παγκόσμιου πρωταθλητή του ύψους, που έφυγε πρόωρα από τη ζωή, ήταν Κύπρια και ο Χονδροκούκης είχε δικαίωμα να αλλάξει υπηκοότητα. Έτσι, ζήτησε από τον ΣΕΓΑΣ να εγκριθεί η αλλαγή υπηκοότητας και το διοικητικό συμβούλιο άναψε το «πράσινο φως».

Υπενθυμίζεται ότι ο κορυφαίος μας άλτης βρέθηκε «θετικός» σε απαγορευμένες ουσίες στις 26 Ιουλίου του 2012, παραμονές των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου, με αποτέλεσμα να χάσει την συμετοχή στην διοργάνωση. Προσπάθησε, μαζί με τον πατέρα του και προπονητή του, Κυριάκο να πάει την υπόθεση μέσω ΣΕΓΑΣ στο διεθνές αθλητικό δικαστήριο CAS, όμως το οικονομικό αποτέλεσε «τροχοπέδη» και η Ομοσπονδία ενέκρινε την ποινή αποκλεισμού του για δύο χρόνια, η οποία είναι σε ισχύ από τις 27 Ιουλίου του 2012.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι παρά την αλλαγή υπηκοότητας, ο Χονδροκούκης εξακολουθεί να διατηρεί την ποινή του αποκλεισμού του. Αυτό σημαίνει ότι θα έχει δικαίωμα να αγωνιστεί και πάλι από τις 27 Ιουλίου του 2014, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί να προλάβει τους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες που διεξάγονται του χρόνου στη Γλασκώβη και να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό δίδυμο με τον Κυριάκο Ιωάννου. 

Η συνεδρίαση είχε και καλά νέα όμως για τον κομοτηναίο άλτη Κώστα Μπανιώτη και άλλους τέσσερις αθλητές. Πρόκειται για τους Αντώνη ΜάστοραΚώστα ΦιλιππίδηΚώστα Δουβαλίδη και Λούη Τσάτουμα, οι οποίοι είχαν ο καθένας μετάσχει στον τελικό του αγωνίσματός τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού πέρυσι στο Γκέτεμποργκ. Για αυτούς, αλλά και τους προπονητές τους, εγκρίθηκε η εκταμίευση του πριμ που είχε υποσχεθεί ο νυν πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ Κώστας Παναγόπουλος μιλώντας στους αθλητές τις παραμονές της διοργάνωσης…