Στεφάνου: “Ολοι γνωρίζουν την αγάπη της Ορεστιάδας για το βόλει”

Ανταπόκριση από την Ορεστιάδα: Γιάννης Βαβαλικούδης

– Ως μια σημαντική πρόκληση για την Εθνική ομάδα και το ελληνικό βόλει, βλέπει τις προσεχείς υποχρεώσεις ο Γιώργος Στεφάνου.

Για τον διεθνή αθλητή μας, η προετοιμασία της Εθνικής Ανδρών στην Ορεστιάδα είναι η πιο δύσκολη. Έχοντας αφήσει πίσω στην Αθήνα τον 4.5 μηνών γιο του ο λίμπερο του Ολυμπιακού παραδέχθηκε ότι «τώρα καταλαβαίνω τους συμπαίκτες μου που ήταν γονείς και τις δυσκολίες που είχαν όταν έπρεπε να αποχωριστούν τα παιδιά τους».

Από την άλλη όμως ο έμπειρος άσος θέλει σε λίγους μήνες ο γιος του να τον καμαρώνει και στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος: «Όλοι ξέρουμε ότι ο μεγάλος στόχος μας είναι η πρόκριση στα τελικά του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος και όλα τα παιδιά έχουμε αντιληφθεί τη σημασία αυτής της πρόκρισης. Υπάρχει μεγάλη θέληση από την πλευρά μας για να πετύχουμε και θα προσπαθήσουμε όλοι για να τα καταφέρουμε. Υπάρχει πριν τους αγώνες με το Βέλγιο ο προκριματικός όμιλος του παγκοσμίου πρωταθλήματος, που επίσης είναι ένας στόχος και πιστεύω κι αυτά τα ματς θα μας βοηθήσουν να βρούμε πιο γρήγορα το ρυθμό μας».

Αυτοί πάντως που βοηθούν τους παίκτες της Εθνικής να αισθάνονται σαν στο σπίτι τους είναι οι άνθρωποι της Ορεστιάδας… «Όλοι γνωρίζουν την αγάπη των ανθρώπων της Ορεστιάδας για το βόλεϊ. Κι από την πρώτη στιγμή που είμαστε εδώ προσπαθούν να μας βοηθήσουν και να κάνουν πιο άνετη την παραμονή μας αλλά και τη δουλειά μας στις προπονήσεις. Τους ευχαριστούμε και ελπίζουμε να τους ανταποδώσουμε με μια μεγάλη νίκη».